• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het eerlijkheidsexperiment RECENSIE

Het eerlijkheidsexperiment – Clare Pooley

 

Wat als? Wat als je ineens besluit de rauwe waarheid over je leven te delen met de rest? De 79-jarige Julian besloot dat te doen, hij schreef op de voorkant van een groen schriftje de titel 'het Eerlijkheidsexperiment' en schreef daarin zijn levensverhaal en daagde anderen uit hetzelfde te doen.

Het schriftje dat werd achtergelaten in een cafe, werd algauw gevonden door café eigenaresse Monica.

Na het lezen van Julians verhaal besluit ze de uitdaging aan te gaan en de waarheid op te schrijven over haar leven en haar diepgewortelde gevoelens om iemands vrouw en moeder te zijn.

Het schriftje wordt vervolgens weer achtergelaten op een andere plek en gevonden door de volgende. Zo wordt het schrift uiteindelijk zeven keer gevonden, zeven levens worden veranderd na het lezen van het schrift, zeven nieuwe vriendschappen zijn geboren. De personages in het boek ontmoetten elkaar op verrassende manieren.

Door de vele goed uitgediepte personages, bouw je tijdens het lezen toch een soort van band met de karakters uit het boek op, zo tijdens het lezen heb ik ze steeds beter leren kennen en heb ik zeker een favoriete personage ontmoet! In de verhalen die worden omschreven herkende ik heel veel uit en werd ik af en toe ook echt even aan het denken gezet.

Het boek is heerlijk eerlijk geschreven, maar moest ondanks de vlotte schrijfstijl af en toe wel even weggelegd worden om de gelezen verhalen even te laten bezinken.

Dit boek is een aanrader voor elke feelgood roman liefhebber, daarom geef ik het boek ♥♥♥♥

Ik hoop nog vele boeken van Clare Pooley te lezen!

Het eerlijkheidsexperiment

 • Auteur:

  Clare Pooley
 • Verschenen:

  4 juni 2020
 • Uitgave:

  ISBN 9789403186801
  Uitgever Cargo
  352 pagina's
 • Uitgever:

  Cargo
 • Genre:

  Feelgood
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Iedereen liegt over zijn leven. Wat zou er gebeuren als je aan een wildvreemde de waarheid vertelt? Dit is de vraag die de 79-jarige weduwnaar Julian Jessop stelt op de eerste pagina van een groen notitieboekje dat hij achterlaat in een café. Op de kaft van het boekje staat "Het eerlijkheidsexperiment'.

  Monica, de eigenaresse van het café, ziet het boekje liggen en besluit de uitdaging aan te gaan en de waarheid over haar leven in het boekje op te schrijven. Ze legt het weer terug op tafel en zo gaat het door: vijf andere mensen zullen het boekje vinden en na het lezen van de persoonlijke verhalen van anderen hun eigen waarheid op papier zetten. De wens van de oude Julian Jessop wordt vervuld op de meest onverwachte en hartverwarmende wijze.

Meer info

Toegevoegd door: