• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het geheim van de malamander RECENSIE

Spannend avontuur in een bijzonder kustplaatsje

'Het geheim van de malamander' is het soort boek waar je als jonge lezer in verdwaalt. Herbert Citroen en Violet Puperwier vormen een geweldig duo en hun zoektocht naar de malamander en wat er precies met de ouders van Violet is gebeurd is onderhoudend en spannend. Het kustplaatsje Owee aan Zee is niet meteen de ideale vakantiebestemming, maar er valt in ieder geval veel te beleven, ook het Grand Hotel Nautilus heeft zo zijn geheimen en een stel eigenaardige personeelsleden. De fantasie van auteur Thomas Taylor is verrassend en prikkelt de verbeelding. Dit is het soort boek dat in één ruk uitgelezen wordt: fris, origineel en avontuurlijk.

Het geheim van de malamander

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Herbert Citroen (alias Herbie), 'gevonden-voorwerper' van het Grand Hotel Nautilus, weet dat het niet gemakkelijk is om verloren voorwerpen terug bij hun eigenaars te krijgen - zeker wanneer het verloren voorwerp geen voorwerp is, maar een meisje.

  Niemand weet wat er 12 jaar geleden gebeurd is met de ouders van Violet Purperwier. Wanneer ze Herbie vraagt om haar te helpen, ontdekken ze dat de verdwijning misschien iets te maken heeft met het legendarische zeemonster, de Malamander. Owee aan Zee is altijd een sinister kustplaatsje geweest, waar vreemde verhalen aanspoelen. En het zal nog vreemder worden...

   

Meer info

Toegevoegd door: