• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het huis met de spiegels RECENSIE

De cover van Het huis met de spiegels ziet er zomers uit, en dat klopt ook, want het verhaal speelt zich af in Italië.

Milena groeit op in een Italiaanse villa met de mooie ingang waar twaalf spiegels hangen en woont daar samen met haar opa. Als er tijdens werkzaamheden menselijke botten worden gevonden en haar opa daar meer van lijkt te weten, begint een zoektocht naar wat er is gebeurd en waardoor Milena ook op zoek gaat naar wat er met haar verdwenen oma is gebeurd.

De plot klinkt goed, mysterieus en de setting in Italië maakte dat ik mij op het lezen van dit boek erg verheugde. De auteur kende ik alleen van naam en van beschrijvingen van haar eerdere boeken, welke verhalen mij aanspraken, maar die ik nog niet heb gelezen.

De proloog maakt dat je als lezer al nieuwsgierig wordt wat er gebeurd is en dat is best knap in die paar pagina’s. De schrijfstijl maakte mij meteen wel een beetje huiverig, omdat het in de tegenwoordige tijd is geschreven, maar dat veranderde na een paar bladzijden. Het is wel een schrijfstijl waar je aan moet wennen, met uitdrukkingen en beschrijvingen die Mediterraans aandoen (maar misschien is dat wel helemaal niet zo, en is het de stijl van de auteur).

De personages komen goed over, je leeft mee met Milena en haar zoektocht, alhoewel ze een beetje jong overkomt, terwijl ze een volwassen vrouw is.

De stukken in het heden, waarbij Milena op zoek gaat naar haar oma Eva worden afgewisseld met stukken waarin Eva zelf de hoofdrol speelt en zo leer je haar en haar beweegredenen ook beter kennen. Eva is de spil in het verhaal, zonder Eva was er geen verhaal.

Opa Michele komt ook goed over, hij heeft een zeer apart beroep en dat maakt het interessant.

Er zijn echter enkele andere karakters die minder krachtig overkomen. Zo vond ik de politieagent erg vlak, wat jammer is want hij moet toch iets oplossen.

Tijdens het lezen van het boek blijf je nieuwsgierig naar het einde en waarom Eva doet wat ze doet. De ontknoping was niet echt verrassend, wel wie er verantwoordelijk voor was.

Het is een onderhoudend zomers boek, met een vleugje spanning, romantiek, drama en een boek dat ik kan aanraden. Ik ga zeker andere boeken van Cristina Caboni lezen.

Het huis met de spiegels

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (17 stemmen)
 • Omschrijving:

  De prachtige villa in Positano is de enige plek die Milena haar thuis kan noemen. Ze groeide erin op en kent er elk hoekje, van de majestueuze ingang met de twaalf spiegels tot het ronde trappenhuis met de houten versieringen. Toch lijkt het huis dingen voor haar te verbergen, dingen waar haar grootvader niet over wil praten. Milena is ervan overtuigd dat hij een groot familiegeheim achterhoudt en vindt in haar zoektocht een doorgang naar een verborgen kamer, vol oude foto's van haar grootmoeder.
  Milena vertrekt naar het land waar haar grootmoeder haar dromen najaagde en ook verloor, op zoek naar haar verhaal. Stukje bij beetje ontrafelt ze het mysterie van het huis met de spiegels en haar bewoners, al kunnen sommige geheimen beter voor altijd verborgen blijven…

Meer info

Toegevoegd door: