• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het huis met de spiegels RECENSIE

Het huis met de spiegels is een heerlijk zomers boek en dat klopt ook, het verhaal speelt zich af in Italië en je waant je bijna op vakantie. 

Milena groeit op in een Italiaanse villa met de mooie ingang waar twaalf spiegels hangen en woont daar samen met haar opa. Als er tijdens werkzaamheden menselijke botten worden gevonden en haar opa daar meer van lijkt te weten. Dat is het begin van een zoektocht naar de waarheid, wie is het en wat is er gebeurd maar ook wie weet er meer vanaf. Je blijft nieuwsgierig wat er zich af heeft gespeeld. 
In het begin is het even wennen aan de schrijfstijl maar als je daar doorheen bentleest het boek heerlijk weg en wordt je meegenomen in het verhaal. 
De personages komen goed over, je leeft mee met Milena en ze neemt je mee in haar zoektocht naar de waarheid en wat er met haar oma is gebeurt. 
Later is het verhaal is het leuk om te lezen hoe het leven van oma Eva was en wat er zich heeft afgespeeld. 
Tijdens het lezen van het boek blijf je nieuwsgierig naar het einde en waarom Eva doet wat ze doet. De ontknoping was niet echt verrassend, maar wel zoals je verwacht van een roman 
Het is een mysterieus boek en zit vol met ontknoping, een fijn boek om heerlijk op een zomerse dag te lezen. 
Het boek krijgt van mij 3 sterren omdat het wel lekker weg leest maar je er echt even in moet komen en omdat het niet echt een boek is wat eruit springt maar wel toch een echt roman is  die je meeneemt naar Italië en je blijft nieuwsgierig naar het verhaal. 

Het huis met de spiegels

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  De prachtige villa in Positano is de enige plek die Milena haar thuis kan noemen. Ze groeide erin op en kent er elk hoekje, van de majestueuze ingang met de twaalf spiegels tot het ronde trappenhuis met de houten versieringen. Toch lijkt het huis dingen voor haar te verbergen, dingen waar haar grootvader niet over wil praten. Milena is ervan overtuigd dat hij een groot familiegeheim achterhoudt en vindt in haar zoektocht een doorgang naar een verborgen kamer, vol oude foto's van haar grootmoeder.
  Milena vertrekt naar het land waar haar grootmoeder haar dromen najaagde en ook verloor, op zoek naar haar verhaal. Stukje bij beetje ontrafelt ze het mysterie van het huis met de spiegels en haar bewoners, al kunnen sommige geheimen beter voor altijd verborgen blijven…

Meer info

Toegevoegd door: