• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het huis met de spiegels RECENSIE

De prachtige villa in Positano is de enige plek die Milena haar thuis kan noemen. Ze groeide erin op en kent er elk hoekje, van de prachtige ingang met de twaalf spiegels. Toch lijkt het huis dingen voor haar te verbergen, dingen waar haar grootvader niet over wil praten. Milena is ervan overtuigd dat hij een groot familiegeheim achterhoudt en vindt in haar zoektocht een doorgang naar een verborgen kamer, vol oude foto's van haar grootmoeder.

Milena vertrekt naar het huis van de spiegels waar haar grootmoeder haar dromen najaagde en ook verloor, op zoek naar haar verhaal. Stukje bij beetje ontrafelt ze het mysterie van het huis met de spiegels en haar bewoners.

Wat mij opvalt in het boek is de manier van schrijven. Helaas trok de schrijfstijl mij niet en duurde het lang voor ik echt in het boek zat. Ik legde hem vaak weg om daarna weer opnieuw te beginnen. Toen ik eenmaal goed in het boek zat las het daarna wel snel weg. Gelukkig begint het boek al vrij snel met een groot mysterie waardoor je wel graag verder wilt lezen. De hoofdpersonen zijn erg verschillend met elk hun eigen verhaal en verleden. Milena is niet heel bijzonder en komt op mij over als nog een jong en naïef meisje maar in werkelijkheid is ze al een volwassen vrouw. Eva en opa vind ik wel erg boeiend en hebben een mooi verhaal met een minder mooi verleden. Al met al is dit boek het wel waard om te lezen. Je moet er in het begin even doorheen komen maar achteraf ben je blij dat je hebt doorgezet.

Het huis met de spiegels

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  De prachtige villa in Positano is de enige plek die Milena haar thuis kan noemen. Ze groeide erin op en kent er elk hoekje, van de majestueuze ingang met de twaalf spiegels tot het ronde trappenhuis met de houten versieringen. Toch lijkt het huis dingen voor haar te verbergen, dingen waar haar grootvader niet over wil praten. Milena is ervan overtuigd dat hij een groot familiegeheim achterhoudt en vindt in haar zoektocht een doorgang naar een verborgen kamer, vol oude foto's van haar grootmoeder.
  Milena vertrekt naar het land waar haar grootmoeder haar dromen najaagde en ook verloor, op zoek naar haar verhaal. Stukje bij beetje ontrafelt ze het mysterie van het huis met de spiegels en haar bewoners, al kunnen sommige geheimen beter voor altijd verborgen blijven…

Meer info

Toegevoegd door: