• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het eerlijkheidsexperiment RECENSIE

Tja wat doe als je een schriftje vind .... Ik zou het ook lezen....

Ik vond het een heerlijk boek, en het is een boek wat blijft hangen. Ik heb nog steeds wel eens dat ik eraan denk. Wat zou ik doen met het schriftje. Wat zou ik erin schrijven. Zou ik degene voor mij opzoeken.. en waar zou ik hem achterlaten. Het heeft indruk gemaakt J

De personen in het boek komen tot leven, en het is mooi om te lezen hoe alles iedereen vergaat. Met het ene personage had ik totaal geen binding en met de andere dacht ik ooh ja dat had ik 20 jaar geleden ook toen de kinderen nog klein waren. Ik had miste de Engelse humor een beetje.. dat vond ik minder in de vertaling. Ik las bij de Leesclub dat er mensen heel hard hadden gelachen. Nou dat had ik totaal niet. Wel had ik het idee dat ik zelf in Londen was toen ik het boek aan het lezen was. Ik zag mezelf er al helemaal lopen.

Het is een vlot geschreven boek, als je het even laat liggen kom je er zo weer in. De hoofdstukken zijn niet te lang, maar lang genoeg om je nieuwsgierig te maken naar het volgende hoofdstuk. Jammer dat 1 personage niet echt verder ging, en ineens er weer was. Wat er daar tussen in is gebeurt is raden…

Een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie, lekker op het strand een luchtig boekje. En gezien de Corona omstandigheden zou ik hem heerlijk in mijn geval mee nemen naar het balkon.

Het eerlijkheidsexperiment

 • Auteur:

  Clare Pooley
 • Verschenen:

  4 juni 2020
 • Uitgave:

  ISBN 9789403186801
  Uitgever Cargo
  352 pagina's
 • Uitgever:

  Cargo
 • Genre:

  Feelgood
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Iedereen liegt over zijn leven. Wat zou er gebeuren als je aan een wildvreemde de waarheid vertelt? Dit is de vraag die de 79-jarige weduwnaar Julian Jessop stelt op de eerste pagina van een groen notitieboekje dat hij achterlaat in een café. Op de kaft van het boekje staat "Het eerlijkheidsexperiment'.

  Monica, de eigenaresse van het café, ziet het boekje liggen en besluit de uitdaging aan te gaan en de waarheid over haar leven in het boekje op te schrijven. Ze legt het weer terug op tafel en zo gaat het door: vijf andere mensen zullen het boekje vinden en na het lezen van de persoonlijke verhalen van anderen hun eigen waarheid op papier zetten. De wens van de oude Julian Jessop wordt vervuld op de meest onverwachte en hartverwarmende wijze.

Meer info

Toegevoegd door: