• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het huis met de spiegels RECENSIE

Het rustige leven van Milena verandert van de ene op de andere dag wanneer ze op bezoek is bij haar opa in zijn villa in Positano. Dit is ook de plek waar ze is opgegroeid en ze heeft hier mooie herinneringen aan. Haar bezoek loopt echter heel anders dan verwacht. Ten eerste merkt ze dat haar geliefde opa lijdt aan Alzheimer, maar het is helemaal een schok als er in een oude put in de tuin van de villa menselijke botten worden gevonden. Van wie zij deze en hoe en wanneer is deze persoon hierin belandt?

Vanaf dat moment raak je als lezer betrokken bij Milena's zoektocht naar haar familiegeschiedenis. Want weet haar opa misschien meer? En waarom is haar oma al die jaren geleden vertrokken zonder iets te zeggen, haar man en jonge dochter achterlatend?

Het zijn de ingrediënten voor een spannend verhaal en die verwachting had ik ook toen ik aan dit boek begon. Helaas wordt die verwachting eigenlijk niet echt waargemaakt. Dit komt voornamelijk door de schrijfstijl van Cristina Caboni, want deze blijft heel oppervlakkig. Veel tell en weinig show, waardoor het verhaal echt emotie en diepgang mist. Het lukte mij dan ook niet om echt mee te leven met Milena. 

Gelukkig heeft de auteur wel een interessante keuze gemaakt door ook de verhaallijn van oma Eva in het verleden uit te werken. Haar verhaal werd veel beter omschreven en deze stukken in het verleden vond ik ook veel interessanter. Misschien ook omdat ik nou eenmaal van geschiedenis houd.

Wat dat betreft krijgt Het huis met de spiegels dus weer bonuspunten voor hoe een stukje wereldgeschiedenis in het verhaal is verweven. 

Al met al is Het huis met de spiegels een fijn boek voor als je even wilt afreizen naar Italië. Het is echt zo'n verhaal om in de vakantie te lezen: niets ingewikkelds, maar wel heerlijk als tussendoortje. Ik geef dit boek drie hartjes 💚💚💚.

Het huis met de spiegels

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (17 stemmen)
 • Omschrijving:

  De prachtige villa in Positano is de enige plek die Milena haar thuis kan noemen. Ze groeide erin op en kent er elk hoekje, van de majestueuze ingang met de twaalf spiegels tot het ronde trappenhuis met de houten versieringen. Toch lijkt het huis dingen voor haar te verbergen, dingen waar haar grootvader niet over wil praten. Milena is ervan overtuigd dat hij een groot familiegeheim achterhoudt en vindt in haar zoektocht een doorgang naar een verborgen kamer, vol oude foto's van haar grootmoeder.
  Milena vertrekt naar het land waar haar grootmoeder haar dromen najaagde en ook verloor, op zoek naar haar verhaal. Stukje bij beetje ontrafelt ze het mysterie van het huis met de spiegels en haar bewoners, al kunnen sommige geheimen beter voor altijd verborgen blijven…

Meer info

Toegevoegd door: