• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De Ademdief RECENSIE

"Dood de Ademdieven. Vernietig de magie. Verbreek de vloek."

De cover en de titel van het boek: De Ademdief van Miranda Peters maakte dat ik het boek graag wilde lezen en heel nieuwsgierig werd naar het verhaal. Het deed mij denken aan verhalen over sterrenbeelden, magie en verhalen van 1001-en-1-nacht.

Door de plot op de achterkant van het boek werd ik nog meer geïntrigeerd: De Jagers moeten een vloek verbreken door te jagen op Aspiratar, mensen met een magische gave, en zo te zorgen dat deze laatste uitsterven. Doen ze dat niet, dan zijn ze hun eigen leven niet zeker. Maar de Aspiratar hebben geen idee waarom de Jager op hen jagen. Dat verandert als Thalia in contact komt met Jager Quinn. Door omstandigheden worden ze aan elkaar verbonden en komen ze er achter dat alles niet zo zwart en wit is als iedereen hen wil laten geloven.

Vanaf het begin zit je in het verhaal. De proloog is mysterieus en maakt dat je dan al nieuwsgierig bent. Het verhaal wordt gezien door de ogen van Thalia en Quinn, wat maakt dat het contact boeiend is/blijft, zodat je door wilt blijven lezen.

De schrijfstijl is heerlijk, met korte hoofdstukken, cliffhangers en onverwachte wendingen. De personages komen heel erg goed over, je kunt je als lezer helemaal met hen inleven.

Thalia is een sterke persoonlijkheid, heel beschermend, Jager Quinn idem, hoewel hij worstelt met wat hij moet doen.

De mythologie, waarom de Jagers jagen op de Aspiratar is erg goed bedacht, ik houd daar wel van. Het is een reden waarom alles is zoals het is, en je begrijpt waarom de Jagers geen keus hebben.

Langzaam maar zeker komt zowel Quinn als Thalia, en ook de lezer, er achter dat de Aspiratar ook niet zo goed zijn als ze doen voorkomen. Een aan het eind is er een cliffhanger, die maakt dat ik in ieder geval heel erg verlang naar het vervolg!

Ik vond dit echt een geweldig goed boek, mijn hooggespannen verwachtingen zijn helemaal uitgekomen. Wat heeft Miranda Peters met De Ademdief een fantastisch boek geschreven. Ik kan het absoluut aanbevelen!

De Ademdief

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (17 stemmen)
  • Omschrijving:

    Dood de Ademdieven.
    Vernietig de magie.
    Verbreek de vloek.
    Dat is de levensmissie van de Jagers van Artames. Pas wanneer alle Aspiratar – mensen met een magische gave – zijn uitgeroeid, wordt een eeuwenoude vloek verbroken die Jagers laat sterven op hun twintigste verjaardag. Dat is de opdracht en dat is wat er zal gebeuren. Tenminste, in theorie. Want de Aspiratar weten al meer dan tweeduizend jaar uit handen van de Jagers te blijven.
    Thalia leidt samen met haar acht jaar jongere zusje Livia een nomadenbestaan, vanaf het moment dat de Jagers hun ouders doodden. Al vijf jaar lang geneest ze mensen en gaat ze tot het uiterste om haar zusje te beschermen. Maar wanneer ze op een avond Jager Quinn ontmoet en ze elkaar genade tonen, neemt haar leven een onverwachte wending en moet ze voor de zoveelste keer vluchten.
    Quinn zet de achtervolging in en is vastbesloten zijn fout recht te zetten. De Ademdief laat hem niet los en hij wil antwoorden, niet wetende dat dat nog meer vragen op zal roepen. Alles waar ze in geloven en voor vechten blijkt namelijk niet zo zwart-wit als gedacht. Thalia wordt gedwongen samen te werken met Quinn om een onverwachte gezamenlijke vijand te verslaan, maar hoe moet dat als je geleerd hebt op niemand anders te vertrouwen dan jezelf? En wat als je als Jager gevoelens krijgt voor iemand die je uiteindelijk moet vermoorden om zelf een toekomst te hebben?

Meer info

Toegevoegd door: