• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De Ademdief RECENSIE

De ademdief is het verhaal van enerzijds Thalia, een apiratar ofwel iemand met magie, die na de dood van haar ouders, haar leven gewijd heeft om haar zusje te beschermen tegen jagers. anderzijds over Quinn, een jager, die zijn leven gewijd heeft aan het jagen van ademdieven, ofwel mensen met magie, om zo een vloek te verbreken.

Het boek begint gelijk spannend, waardoor je door wilt blijven lezen. Het zijn korte hoofdstukken, geschreven in een vlotte schrijfstijl, wat het erg aantrekkelijk maakt voor de doelgroep. Wat ik zelf erg fijn vond, was dat het zowel uit het perspectief van Thalia als Quinn wordt geschreven. Hierdoor krijg je van beiden steeds wat meer informatie.

Verassend het is eens een boek dat gewoon in ons eigen Nederland afspeelt en een deel in een magische wereld, wat mij erg aan Harry Potter deed denken. 

Het einde vond ik te gehaast lezen, waarbij er ineens veel nieuwe karakters worden voorgesteld en er een plottwist komt, die lijkt alsof het uit de lucht kwam vallen. Echter eindigt het boek wel met een echte cliffhanger, waardoor ik zeker benieuwd ben naar het volgende deel.

Ik zal het boek aanraden voor mensen die fantasy leuk vinden en een boek gewoon lekker weg wil lezen. 

De Ademdief

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dood de Ademdieven.
  Vernietig de magie.
  Verbreek de vloek.
  Dat is de levensmissie van de Jagers van Artames. Pas wanneer alle Aspiratar – mensen met een magische gave – zijn uitgeroeid, wordt een eeuwenoude vloek verbroken die Jagers laat sterven op hun twintigste verjaardag. Dat is de opdracht en dat is wat er zal gebeuren. Tenminste, in theorie. Want de Aspiratar weten al meer dan tweeduizend jaar uit handen van de Jagers te blijven.
  Thalia leidt samen met haar acht jaar jongere zusje Livia een nomadenbestaan, vanaf het moment dat de Jagers hun ouders doodden. Al vijf jaar lang geneest ze mensen en gaat ze tot het uiterste om haar zusje te beschermen. Maar wanneer ze op een avond Jager Quinn ontmoet en ze elkaar genade tonen, neemt haar leven een onverwachte wending en moet ze voor de zoveelste keer vluchten.
  Quinn zet de achtervolging in en is vastbesloten zijn fout recht te zetten. De Ademdief laat hem niet los en hij wil antwoorden, niet wetende dat dat nog meer vragen op zal roepen. Alles waar ze in geloven en voor vechten blijkt namelijk niet zo zwart-wit als gedacht. Thalia wordt gedwongen samen te werken met Quinn om een onverwachte gezamenlijke vijand te verslaan, maar hoe moet dat als je geleerd hebt op niemand anders te vertrouwen dan jezelf? En wat als je als Jager gevoelens krijgt voor iemand die je uiteindelijk moet vermoorden om zelf een toekomst te hebben?

Meer info

Toegevoegd door: