• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De Ademdief RECENSIE

De kaft trekt je al gelijk aan, door de afbeeldingen, maar zeker ook door de tekst:

                       Dood de ademdieven
                      Vernietig de magie
                      Verbreek de vloek

Eenmaal beginnen met lezen word je al snel het verhaal ingetrokken en in het leven van Thalia en Livvy. Thalia is een aspiratar, zij bezit een magische kracht, dit word al heel snel duidelijk als zij de Jager Quinn tegenkomen. De Jagers hebben als missie om alle ademdieven, aspiratar, te doden om de vloek te verbreken. Wanneer zowel Thalia als Quinn besluiten om elkaar in leven te laten gaat het verhaal in een stroomversnelling. 
Want ondanks dat ze elkaar in leven hebben gehouden zijn Thalia en Livvy hen leven niet zeker en slaan op de vlucht. Ze gaan naar een van de Waddeneilanden, waar Livvy haar eigen kracht krijgt en Thalia's grootste nachtmerrie uitkomt. Ze krijgt hulp vanuit vrienden en Quinn. Al snel merk je dat band tussen de twee veranderd en dat ze nader tot elkaar komen, terwijl ze dat eigenlijk allebei niet willen. 

Het verrassende is dat het verhaal zich afspeelt in Nederland, hierdoor heb je herkenningspunten van waar het is. Dat maakt dit boek wel uniek. 

Het eind van het boek verloopt alles op eens heel snel, hierdoor kan je niet na één hoofdstuk stoppen, je móet door! Het eind is wel een groot cliffhanger, waardoor je deel 2 echt moet lezen!

Wanneer Fantasy jouw thema is, dan is dit boek zeker aan te raden.
Het leest heerlijk weg, door de vlotte schrijfstijl, maar ook de doordat er afwisselend is verteld vanuit Thalia en Quinn. 

 

De Ademdief

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dood de Ademdieven.
  Vernietig de magie.
  Verbreek de vloek.
  Dat is de levensmissie van de Jagers van Artames. Pas wanneer alle Aspiratar – mensen met een magische gave – zijn uitgeroeid, wordt een eeuwenoude vloek verbroken die Jagers laat sterven op hun twintigste verjaardag. Dat is de opdracht en dat is wat er zal gebeuren. Tenminste, in theorie. Want de Aspiratar weten al meer dan tweeduizend jaar uit handen van de Jagers te blijven.
  Thalia leidt samen met haar acht jaar jongere zusje Livia een nomadenbestaan, vanaf het moment dat de Jagers hun ouders doodden. Al vijf jaar lang geneest ze mensen en gaat ze tot het uiterste om haar zusje te beschermen. Maar wanneer ze op een avond Jager Quinn ontmoet en ze elkaar genade tonen, neemt haar leven een onverwachte wending en moet ze voor de zoveelste keer vluchten.
  Quinn zet de achtervolging in en is vastbesloten zijn fout recht te zetten. De Ademdief laat hem niet los en hij wil antwoorden, niet wetende dat dat nog meer vragen op zal roepen. Alles waar ze in geloven en voor vechten blijkt namelijk niet zo zwart-wit als gedacht. Thalia wordt gedwongen samen te werken met Quinn om een onverwachte gezamenlijke vijand te verslaan, maar hoe moet dat als je geleerd hebt op niemand anders te vertrouwen dan jezelf? En wat als je als Jager gevoelens krijgt voor iemand die je uiteindelijk moet vermoorden om zelf een toekomst te hebben?

Meer info

Toegevoegd door: