• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De Ademdief RECENSIE

De Ademdief.
De titel van het boek is de enige juiste beschrijving van wat het boek is. Een Ademdief!

Het begint al bij de cover. Het is spannend, het ziet er geheimzinnig uit en voelt een beetje 1001 nacht aan. Het beloofd een verhaal vol mystiek en magie te zijn.

In de beknopte samenvatting op de achterkant merk je al hoe het nieuwsgierigheid wekt en hoe snel je het boek wil openen om te beginnen aan het verhaal.

Vervolgens begin je aan het verhaal. Je wordt direct in het verhaal gezogen en wil je het boek in één adem uitlezen. Grote kans dat dit ook gebeurd.

De schrijfstijl was erg fijn om te lezen. Duidelijke woordkeuze, niet ellenlange zinnen of hoofdstukken en kunt dus makkelijk “even” het hoofdstuk uitlezen. Het is leuk, verfrissend en verrassend dat het boek vanuit beide hoofdpersonen geschreven is.

Zowel de vrouwelijke (Thalia) als de mannelijke (Quinn) hoofdpersoon maken een grote persoonlijke ontwikkeling door.

Ze zijn tegenpolen op het moment dat ze elkaar ontmoeten. Dit feit is door de geschiedenis bepaald. Echter gevoelens laten zich niet sturen door geschiedenis.

Hun persoonlijke groei en innerlijke strijd zorgt er wel voor dat ze steeds iets dichter naar elkaar toe groeien.

Het boek heeft mij de adem benomen en ik kijk echt uit naar het vervolg (welke er ook komt heb ik vernomen).

Miranda Peters heeft een fantastisch boek met een goed verhaal gemaakt. En door deze kennismaking ga ik zeker ook haar andere boeken lezen, want mijn interesse is gewekt.

De Ademdief

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dood de Ademdieven.
  Vernietig de magie.
  Verbreek de vloek.
  Dat is de levensmissie van de Jagers van Artames. Pas wanneer alle Aspiratar – mensen met een magische gave – zijn uitgeroeid, wordt een eeuwenoude vloek verbroken die Jagers laat sterven op hun twintigste verjaardag. Dat is de opdracht en dat is wat er zal gebeuren. Tenminste, in theorie. Want de Aspiratar weten al meer dan tweeduizend jaar uit handen van de Jagers te blijven.
  Thalia leidt samen met haar acht jaar jongere zusje Livia een nomadenbestaan, vanaf het moment dat de Jagers hun ouders doodden. Al vijf jaar lang geneest ze mensen en gaat ze tot het uiterste om haar zusje te beschermen. Maar wanneer ze op een avond Jager Quinn ontmoet en ze elkaar genade tonen, neemt haar leven een onverwachte wending en moet ze voor de zoveelste keer vluchten.
  Quinn zet de achtervolging in en is vastbesloten zijn fout recht te zetten. De Ademdief laat hem niet los en hij wil antwoorden, niet wetende dat dat nog meer vragen op zal roepen. Alles waar ze in geloven en voor vechten blijkt namelijk niet zo zwart-wit als gedacht. Thalia wordt gedwongen samen te werken met Quinn om een onverwachte gezamenlijke vijand te verslaan, maar hoe moet dat als je geleerd hebt op niemand anders te vertrouwen dan jezelf? En wat als je als Jager gevoelens krijgt voor iemand die je uiteindelijk moet vermoorden om zelf een toekomst te hebben?

Meer info

Toegevoegd door: