• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: American Royals 1 - American Royals RECENSIE

“Gossip girl meets The Crown”

American Royals van Katharine McGee heeft als basis het Koninkrijk Amerika, wat een uniek uitgangspunt is. De auteur kende ik al van haar serie: Duizend Hoog.

Op de achterkant van het boek staat het plot: diverse personages, prins en prinses, een burgermeisje en een intrigante, gaan hun opwachting maken. Ik verwachtte dus een intrigerend verhaal, met romantiek en drama.

Op de cover een jonge vrouw, die er rijk uitziet. In haar zonnebril zie je de fotograaf, wat leuk is gedaan, en wat doet vermoeden dat ze overal wordt achtervolgd of graag in de belangstelling wil staan.

Het boek bevat meer pagina’s dan ik had verwacht. De proloog schetst een beeld hoe het Koninkrijk Amerika is ontstaan. Het verhaal wordt verteld door diverse personages, wat ik persoonlijk fijn vind, want hierdoor krijg je een beter beeld van hun emoties en beweegredenen. Ook ontstaat hierdoor een soort spanningsboog.

Het verhaal heeft een fijne schrijfstijl en de personages komen goed over. Ze verschillen totaal van elkaar, wat maakt dat je geboeid blijft. Ik had soms medelijden met kroonprinses Beatrice. Het leukste pesonage vond ik Samantha, de rebelse jongere zus.

Door het lezen over een fictieve koninklijke familie krijg je als lezer een inkijkje in het reilen en zeilen van zo’n familie, en is er ook wel begrip voor hoe men handelt. Ik moest vaak aan onze prinses Amalia denken als ik las hoe kroonprinses Beatrice zich voelt in het verhaal.

Drama en romantiek komen voldoende aan bod. Het is een koninklijke soap, met geheimen en intriges. Ik had het einde niet echt zo verwacht, alhoewel dat natuurlijk ook zo heeft moeten zijn.

Ik ben benieuwd naar het tweede deel, en hopelijk komt er in dat boek een bevredigend en romantisch einde. We gaan het zien.

Al met al is American Royals een leuk en onderhoudend boek, met een fijne schrijfstijl, leuke karakters, en met een unieke basis. Ik vond het een leuk boek, en kan het zeker aanraden voor diegenen die houden van een romantisch verhaal.

American Royals 1 - American Royals

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (14 stemmen)
  • Omschrijving:

    The Crown meets Gossip Girl in deze royaltysoap. Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefdes de kroon dreigen te ondermijnen. Wint liefde het van plicht en traditie?

    Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefde de kroon dreigen te ondermijnen:

    KROONPRINSES Beatrice: weet dat alles moet wijken voor de kroon. Nu ze op zoek moet naar een huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe.

    EERSTE RESERVE prinses Samantha: houdt wel van een feestje.

    INTRIGANT Daphne: doet alles om prins Jefferson terug te winnen.

    BURGERMEISJE Nina: steelt ongewild de show als ze voor de prins valt.

    Wint liefde het van plicht en traditie?
    American Royals is het eerste deel van een tweeluik.

Meer info

Toegevoegd door: