• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: American Royals 1 - American Royals RECENSIE

Stel je voor: George Washington was niet de allereerste president van de Verenigde Staten… nee, hij is een koning! Welkom in de wereld van de ‘American Royals’. Een fantastisch bedacht concept. Dochter prinses Beatrice is de troonopvolgster: een tikkeltje kort gehouden en correct. Zij is verzeild geraakt in een onmogelijke liefde. Haar zus prinses Samantha is heerlijk rebels en opstandig. Nina, een burgermeisje, is de beste vriendin van Samantha en tot over haar oren verliefd op prins Jefferson. Dit is de tweelingbroer van Samantha. 

En dan is daar Daphne, een bijzonder berekenbare en valse verschijning. Hoever zal zij gaan in haar obsessie voor de prins? Geloof mij: behoorlijk ver. 

De schrijfstijl is van Katharine McGee is vlot en het boek bevat veel pagina’s, wat goed is voor extra lang leesplezier. Het is erg prettig dat elk hoofdstuk over 1 personage gaat. De nieuwsgierigheid wordt op de proef gesteld, hoe gaat het verder met de personages? Hoe komen de verhaallijnen tot elkaar? De personages maken een mooie groei en persoonlijke ontwikkeling door. Uiteindelijk stelen alle dames het hart van de lezer. Het is een groots, meeslepend verhaal om helemaal in op te gaan. Het is een erg origineel en verassend thema. De lezer bevindt zich in Koninklijke sferen: je ziet het decor bijna voor je. Er zit een goede opbouw in het boek, echter eerlijk is eerlijk: tegen het einde wordt het pas echt spannend. 

En toen was het boek uit… en blijft de lezer achter met een grootste cliffhanger. Er is maar 1 optie: zo snel mogelijk deel 2 bestellen. Helaas is deze er nog niet in het Nederlands. Dan maar in het Engels verder lezen: er rest na het lezen van dit boek maar 1 vraag: hoe gaat het verder? 

Kortom: Gossip Girl meets the Crown. Drama, liefde en intriges in het Koningshuis. 

 

American Royals 1 - American Royals

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (14 stemmen)
  • Omschrijving:

    The Crown meets Gossip Girl in deze royaltysoap. Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefdes de kroon dreigen te ondermijnen. Wint liefde het van plicht en traditie?

    Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefde de kroon dreigen te ondermijnen:

    KROONPRINSES Beatrice: weet dat alles moet wijken voor de kroon. Nu ze op zoek moet naar een huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe.

    EERSTE RESERVE prinses Samantha: houdt wel van een feestje.

    INTRIGANT Daphne: doet alles om prins Jefferson terug te winnen.

    BURGERMEISJE Nina: steelt ongewild de show als ze voor de prins valt.

    Wint liefde het van plicht en traditie?
    American Royals is het eerste deel van een tweeluik.

Meer info

Toegevoegd door: