• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Perfecte resten RECENSIE

In de Schotse Hooglanden wordt een brand ontdekt door een paar wandelaars en als de politie ter plaatse komt, treffen ze enkel nog wat tanden, een honkbalknuppel en een reepje stof met een bloedvlek erop aan. Tegelijkertijd zit er een vrouw opgesloten in een kamer ergens in Edinburg. Luc Callanachs beleeft op dat moment zijn eerste werkdag bij de Schotse politie nadat zijn carrière bij Interpol plotseling is geëindigd. Hij krijgt deze moordzaak toegewezen en het is aan hem en zijn team om erachter te komen wie er vermoord is en door wie. De moordenaar is een onopvallend persoon die vakkundig te werk gaat, maar het duurt niet al te lang voor er nog een vrouw vermist wordt. Luc en zijn team doen er alles aan om de vrouw te vinden voor het te laat is.

Het verhaal heeft een redelijk hoog tempo, zelfs in de stukken dat het onderzoek amper vooruit komt. Dit komt mede doordat de hoofdstukken niet al te lang zijn en er naast het hoofdonderzoek nog een ander onderzoek lopende is waar Luc Callanach's collega Ava Turner zich mee bezig houdt. Na werktijd spreken Luc en Ava een aantal keren af en bespreken dan ook het onderzoek waar Ava mee belast is. Dit is een leuke afwisseling in het boek en zo leer je ook het personage Ava beter kennen. Het verhaal is geschreven vanuit een tweetal perspectieven; het grootste deel lees je vanuit de hoofdpersoon Luc, maar er wordt ook regelmatig geswitcht naar de moordenaar. Hierdoor is het vanaf het begin van het boek al duidelijk wie de moordenaar is, maar dat maakt het verhaal er niet minder spannend door. Het is een kat en muis spel tussen Luc en de moordenaar, waarbij de tijd wegtikt.

Luc Callanach leer je gedurende het verhaal redelijk kennen. Net als zijn team vraag je je als lezer af waarom hij bij Interpol in Frankrijk is vertrokken naar de Schotse politie. Luc laat weinig los over zijn privéleven tegenover zijn team, waardoor er flink over hem geroddeld wordt door collega's. Gedurende het verhaal ontwikkeld hij een vertrouwensband met zijn collega Ava en kom je achter de ware reden van zijn vertrek. Het personage Luc kan nog wel verder uitgediept worden, maar dit is dan ook nog maar het eerste deel van een serie. De schrijfster heeft een prettige en vlotte schrijfstijl en de spanning is vanaf het begin af aan voelbaar en bouwt goed op richting het einde. Hoewel je voelt aankomen hoe het verhaal eindigt, zit er toch nog een kleine verrassende wending in.

Perfecte Resten is voor mij een spannende thriller waarbij het verhaal goed is opgebouwd , vlot weg te lezen is en waarbij ik bleef doorlezen tot de ontknoping. Er zitten een aantal gruwelijke stukken in, wat voor mij maakt dat het een echte thriller is. Het is het begin van een serie over Luc Callanach en Ava Turner en ik ben benieuwd of een volgend deel mij net zo kan boeien als dit boek heeft gedaan.

Perfecte resten

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Perfecte resten van Helen Fields is het eerste deel van deze veelbesproken Schotse thrillerserie over inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach. 

    Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden…

Meer info

Toegevoegd door: