• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: American Royals 1 - American Royals RECENSIE

In het boek American Royals door Katharine McGee neem je een kijkje in de koninklijke wereld van de kroonprinses Beatrice die droomt van een ‘gewoon’ leven. Beatrice wordt de eerste koningin ooit. Haar ouders willen eigenlijk dat ze daarom een man gaat zoeken en gaat trouwen, maar wil ze dit wel? Haar rebelse zusje prinses Samantha en broertje prins Jefferson houden van dingen die eigenlijk niet toegestaan zijn binnen de paleisdeuren. De beste vriendin Nina, een gewoon burgermeisje, die al vanaf jongs af aan in het paleis komt en de ex-vriendin Daphe die jaloers is en er echt alles voor over heeft om haar prins terug te winnen.

Vanuit ieders oogpunt worden stuk voor stuk de unieke en bijzondere karakters beschreven. Elk hoofdstuk is een klein deel van het leven van een van deze verschillende karakters. Op deze manier kun je met elke karakter van het boek goed meeleven en creëer je een band met ze. Ook zie je wat de prins(essen) moeten opgeven omdat ze in deze familieomstandigheden zijn opgegroeid.

In dit unieke Young Adult boek wordt er op een andere manier gekeken naar Amerika. Waarin Amerika geen president heeft maar een koningshuis. Het verhaal zit vol romantiek en verraad. Door de flotte schrijfstijl en de karakters lees je in het boek in één ruk uit.

Als je houdt van drama, Young Adult en romantiek dan is dit boek zeker aan te raden!

Ik geef dit American Royals 4 sterren.

American Royals 1 - American Royals

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (14 stemmen)
  • Omschrijving:

    The Crown meets Gossip Girl in deze royaltysoap. Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefdes de kroon dreigen te ondermijnen. Wint liefde het van plicht en traditie?

    Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefde de kroon dreigen te ondermijnen:

    KROONPRINSES Beatrice: weet dat alles moet wijken voor de kroon. Nu ze op zoek moet naar een huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe.

    EERSTE RESERVE prinses Samantha: houdt wel van een feestje.

    INTRIGANT Daphne: doet alles om prins Jefferson terug te winnen.

    BURGERMEISJE Nina: steelt ongewild de show als ze voor de prins valt.

    Wint liefde het van plicht en traditie?
    American Royals is het eerste deel van een tweeluik.

Meer info

Toegevoegd door: