• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: American Royals 1 - American Royals RECENSIE

Een heerlijke young adult die je meeneemt in een royals soap.

De kaft verteld The Royals meet Gossip Girls. En dat is het in zekere zin zeker.

De kaft van het boek wekte voor mij direct de interesse en gaf mij het gevoel dat ik terecht zou komen in een Dynasty achtig verhaal. Totaal niet hetzelfde, maar The Royals meets Gossip Girl maakte uiteindelijk de verwachtingen zeker waar. Ik hou van dit soort verhaal lijnen. Dat maakt dit boek dan ook uitermate geschikt voor echte "soapies".

Ik niets in het begin even wennen, omdat Amerika in dit boek geen president heeft met een koningshuis. Maar schrijfster Katherine McGee heeft zo een fijne schrijfstijl dat je al snel in het verhaal gezogen wordt en vergeet dat je hieraan moest wennen. 
Troonopvolgster Beatrice die zich moet houden aan alle regeltjes, wordt in het verhaal ondersteund door haar iet wat rebelse zusje Samantha. Zij is dan ook mijn favoriete karakter uit het boek.

Een origineel boek, met een nog origineler thema, en dat maakt het boek voor mij erg interessant. Zoals ik al eerder aangaf vind ik de schrijfstijl erg fijn. Ook omdat je vanuit meerdere oogpunten een blik kan werpen in de gedachten van de andere kanten. En dat vind ik erg origineel. En hierdoor bleef ik zeker geboeid door het hele verhaal. Het las ook lekker weg en had het boek veel sneller uit dan verwacht.

*SPOILER*
Door het open eind kan ik stiekem niet wachten op deel 2. Misschien dat ik deze zelfs wel in het Engels ga lezen, gezien er nog geen vertaling is.


 

American Royals 1 - American Royals

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (14 stemmen)
  • Omschrijving:

    The Crown meets Gossip Girl in deze royaltysoap. Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefdes de kroon dreigen te ondermijnen. Wint liefde het van plicht en traditie?

    Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefde de kroon dreigen te ondermijnen:

    KROONPRINSES Beatrice: weet dat alles moet wijken voor de kroon. Nu ze op zoek moet naar een huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe.

    EERSTE RESERVE prinses Samantha: houdt wel van een feestje.

    INTRIGANT Daphne: doet alles om prins Jefferson terug te winnen.

    BURGERMEISJE Nina: steelt ongewild de show als ze voor de prins valt.

    Wint liefde het van plicht en traditie?
    American Royals is het eerste deel van een tweeluik.

Meer info

Toegevoegd door: