• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Simply RECENSIE

Simply van Sabrina Ghayour is een kookboek dat bomvol staat met recepten uit het midden-Oosten.
Het boek is opgedeeld in 5 hoofdstukken
De hoofdstukken Ongedwongen eten, Tradities met een twist, de meltingpont, iets speciaals en cake, brood & zoetigheden.
In het hoofdstuk Ongedwongen eten staan recepten die je eigenlijk vooral ook als bijgerecht of voorgerecht kunt gebruiken, zoals met granaatappelmelasse & honing gelakte gehaktballetjes die trouwens een echte aanrader zijn, al doe ik er de volgende keer zelf een ei door zodat de gehaktballetjes minder droog zijn, de bloemkoolsoep die er instond, was voor ons geen aanrader, maar dat lag niet aan het uitgewerkte recept want dat was gewoon simpel te volgen.
In het hoofdstuk Tradities met een twist staan recepten waar het water alleen bij het zien van de foto in je mond loopt.
Zoals Maman Maleks Borscht, Ultieme falafel.
In het hoofdstuk de meltingpont staan ook erg lekkere dingen zoals steaktartines, kleine broodjes met Steaktartaar. Een heel makkelijk recept voor een luie pide met rundergehakt & gekaramelliseerde ui.
In het hoofdstuk iets speciaals staan recepten als Salade van aardbeien, zachte geitenkaas & pistachenoten en een pittige varkenstoof.
Het laatste hoofdstuk is Cake, brood & zoetigheden waar in gevulde dadels staan en een recept voor een  tiramisu van witte chocolade met frambozen & pistachenoten die er echt heel lekker uitziet.

Het mooie aan dit boek is dat de recepten gewoon echt goed te doen zijn voor een gewone hobbykok, sommige ingredienten zijn wat moeilijker te vinden, maar in de wat grote winkels van de grote supermarktketens zeker wel te vinden.
Ook is staan er recepten in voor zowel de vleesliefhebbers als vegetarische recepten, dus als je minder vlees wil eten, staan er zat recepten in die je eens kunt proberen zoals de bieten-fetastrudel.

Ook is de vormgeving van het boek erg mooi, de cover springt in het oog met de gouden letters en gouden granaatappel op een groene achtergrond.
De foto's die bij de recepten staan zijn ook erg mooi, ze maken echt dat je zin krijgt om het gerecht te maken.
Leuk is ook dat ze boven de recepten een stukje over zichzelf schrijft, waarom dat recept er nu in staat, omdat ze het bijvoorbeeld lekker vind, of weet dat het gewoon in de smaak valt.

Kortom het is eigenlijk het ideale kado om weg te geven deze feestdagen, ziet er mooi uit, feestelijk en degene kan gaan shinen in de keuken!

Simply

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (14 stemmen)
  • Omschrijving:

    In SIMPLY geeft Sabrina Ghayour meer dan 100 nieuwe Midden-Oosterse recepten voor elke dag. Met haar kenmerkende, ongecompliceerde stijl van koken weet ze, na onder andere de bestsellers 'Persiana' en 'Bazaar', opnieuw een reeks onmisbare gerechten te creëren waarbij geldt: optimale smaak, minimale moeite! Lichte snacks, aromatische hoofdgerechten en zalige zoetigheden worden afgewisseld met authentieke Perzische gerechten met een twist, ook voor vegetariërs en veganisten. Ongedwongen en smaakvol – zo simpel is het.

Meer info

Toegevoegd door: