• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Simply RECENSIE

Het boek Simply bestaat uit verschillende gerechten; van wat moeilijker tot simpel, uit de midden-oosterse keuken, veel al Perzisch, maar vaak met een twist.
Er staan voorgerechten, hoofdgerechten en zoete gerechten in. Er is niet echt een indeling in deze gerechten, de schrijfster heeft de recepten onder vijf categorien verdeeld, waarbij ze eindigt met de zoetigheden.

Het boek is helder geschreven, elk recept begint met een korte persoonlijke inleiding, vervolgens wordt er beschreven wat je nodig hebt en daarna het recept zelf. Als laatste staat er nog bij waar je het recept eventueel mee kunt combineren. 
De persoonlijke inleiding is leuk, het geeft een inkijkje in het leven van de schrijfster en vertelt hoe ze tot bepaalde recepten is gekomen. 
Hoewel de recepten onder categorien zijn ingedeeld, is er niet echt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen voor,- hoofd- en nagerecht, of soepen bijvoorbeeld. Dit kan helpen bij het maken van een gerecht en in te schatten, wanneer je het zou kunnen opdienen.
Daarnaast geeft de titel aan dat het simpele recepten zijn, maar enkele van de recepten zijn vrij uitgebreid en kost wat meer tijd.

De ingredienten zijn niet altijd de ingredienten die het meest makkelijk te verkrijgen zijn. Soms staat er aangegeven waar het te vinden is, bijvoorbeeld bij een Turkse supermarkt. Van andere ingredienten, met name de kruiden, moet je zelf op zoek gaan. 

Bij elk recept staat een foto van hoe het gerecht er uit komt te zien. En dat ziet er bij elk gerecht weer heerlijk uit en doet je watertanden!
De gemaakte gerechten waren goed te doen en waren ook lekker. Het is weer eens wat anders dan aardappels, groente en vlees. 
Kortom, een fijn boek voor als je houdt van de smaken van de midden-oosterse keuken. 
Ook als vegetarier zijn er genoeg recepten te vinden, die geschikt zijn.

Simply

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  In SIMPLY geeft Sabrina Ghayour meer dan 100 nieuwe Midden-Oosterse recepten voor elke dag. Met haar kenmerkende, ongecompliceerde stijl van koken weet ze, na onder andere de bestsellers 'Persiana' en 'Bazaar', opnieuw een reeks onmisbare gerechten te creëren waarbij geldt: optimale smaak, minimale moeite! Lichte snacks, aromatische hoofdgerechten en zalige zoetigheden worden afgewisseld met authentieke Perzische gerechten met een twist, ook voor vegetariërs en veganisten. Ongedwongen en smaakvol – zo simpel is het.

Meer info

Toegevoegd door: