• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Simply RECENSIE

Via Chicklit heb ik het kookboek Simply mogen lezen en alvast wat gerechten uitgeprobeerd.

De schrijfster Sabrina heeft het boek in 5 hoofdstukken verdeeld, dit geeft een goed overzicht. De inhoud van het kookboek is helder en duidelijk, korte uitleg in plaats van ellenlange verhalen, voor mij is dit super! De combinatie's die je kunt maken met andere gerechten staan onderaan het recept als extraatje (scheelt zoekwerk).

Persoonlijk vind ik het echt leuk dat Sabrina bij bijna elk recept een verhaal verteld over het recept en hoe ze het zelf aangepast heeft. Wel vind ik het jammer dat de aanduiding van hoofd ingrediënten niet in grammen/kilo's aangegeven wordt, ik heb het idee dat daarom soms de smaak niet klopt bij de hoeveelheden. De geschatte bereidings tijd ontbreekt ook, dit maakt het moeilijk inschatten of je even snel een gerecht kan maken of er meer tijd voor nodig is.

Voor vegetariërs is er veel te vinden, maar zeker ook aan te passen. Zoals het gerecht sla cups met kip en vermicelli (de kip is prima te vervangen door jackfruit bijvoorbeeld)De ingrediënten zijn prima te koop in de omgeving waar ik woon, hiermee geen enkel probleem. Ik kijk ernaar uit om nog veel meer gerechten te gaan maken.

 

Alles meegenomen is het een fijn boek waar leuke verassende gerechten in staan, de foto's bij de recepten zijn echt prachtig (daar wil je gewoon voor koken)!

 

 

Simply

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  In SIMPLY geeft Sabrina Ghayour meer dan 100 nieuwe Midden-Oosterse recepten voor elke dag. Met haar kenmerkende, ongecompliceerde stijl van koken weet ze, na onder andere de bestsellers 'Persiana' en 'Bazaar', opnieuw een reeks onmisbare gerechten te creëren waarbij geldt: optimale smaak, minimale moeite! Lichte snacks, aromatische hoofdgerechten en zalige zoetigheden worden afgewisseld met authentieke Perzische gerechten met een twist, ook voor vegetariërs en veganisten. Ongedwongen en smaakvol – zo simpel is het.

Meer info

Toegevoegd door: