• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Simply RECENSIE

Sabrina Ghayour heeft met Simply een aantrekkelijk boek gemaakt. De omslag past precies bij de titel en nodigt tegelijk uit om te gaan bladeren. Heb je het boek eenmaal open dan vallen de grote, smakelijke foto's bij ieder recept op. Wel lijken de recepturen af en toe erg uitgebreid beschreven.

Als ik serieuzer het boek ga doorlezen, om gerechten uit te kiezen om te maken, loopt het water mij in de mond. De lijst recepten die ik uit zou willen proberen, wordt steeds langer. Sommige recepten sla ik echter ook over omdat er onbekende ingrediënten bij staan - die ook niet makkelijk te vervangen zijn. 

Dan ga ik aan de slag. 3 gerechten maak ik uit het kookboek. Een diner bestaande uit een varkensstoof met rijst en een pistachecake. Ter voorbereiding moet ik de receptuur zorgvuldig doorlezen, want er wordt niet bij vermeld hoe lang de bereidingstijd is. Dit vind ik een gemis in het boek. De bereiding van de recepten die ik heb uitgekozen is duidelijk omschreven en niet ingewikkeld. De hele dag ruikt het heerlijk in de keuken! De gerechten zijn uiteindelijk ook net zo smakelijk als de geur en de ingrediënten beloven.

Wel heb ik in mijn achterhoofd dat ik geen beginnende kok ben. Dit maakt dat de recepten voor mij goed te doen zijn, maar dat geldt wellicht niet voor iedereen. Hetzelfde geldt voor de verkrijgbaarheid van de ingrediënten. Ik geef het boek daarom 3 hartjes. Simply is niet op alle vlakken de juiste titel voor het boek geweest. Maar heb je ervaring met koken en heb je interesse in de Midden-Oosterse keuken? Dan is Simply een absolute aanvulling in je keuken!

Simply

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  In SIMPLY geeft Sabrina Ghayour meer dan 100 nieuwe Midden-Oosterse recepten voor elke dag. Met haar kenmerkende, ongecompliceerde stijl van koken weet ze, na onder andere de bestsellers 'Persiana' en 'Bazaar', opnieuw een reeks onmisbare gerechten te creëren waarbij geldt: optimale smaak, minimale moeite! Lichte snacks, aromatische hoofdgerechten en zalige zoetigheden worden afgewisseld met authentieke Perzische gerechten met een twist, ook voor vegetariërs en veganisten. Ongedwongen en smaakvol – zo simpel is het.

Meer info

Toegevoegd door: