• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Simply RECENSIE

Via Chicklit leesclub had ik het smakelijke genoegen om het kookboek "Simply" van Sabrina Ghayour te mogen uitproberen. Dit prachtige kookboek met zeegroene cover en gouden granaatappel bevat makkelijke recepten voor Midden-Oosterse maaltijden. Elk recept bevat zeer uitnodigende foto's, een eigen korte inleiding waarin Sabrina haar eigen perceptie van het recept verteld en onderaan elk recept mogelijkheden om met andere recepten in het kookboek te combineren. Vooral van die laatste mogelijkheid heb ik gebruik gemaakt!

Voor mijn 3 recepten ben ik op zoek gegaan de speciale ingrediënten die de Midden-Oosterse keuken zo aantrekkelijk maakt. Gelukkig waren deze in mijn regio snel te vinden en heb ik mij daarna de hele middag in de keuken verschanst. Het gemak waarmee ik de tomaten-pindasalade met een dressing van tamarinde, gember en honing heb gemaakt, onderschreef de titel "Simply". De salade was zeer goed gelukt, wat een smaaksensatie! Ook mijn hartige groentetaart met geitenkaas & za'tar valt in de categorie toppertjes! Wel iets meer werk maar ook heel goed te doen. Als laatste had ik het recept voor de kipvleugels met dadels & gember uitgezocht. Het recept leek vrij ingewikkeld maar de uitvoering bleek verrassend goed te doen. Waar ik de mist mee ben ingegaan is dat ik niet bij mijn oven ben gebleven. Hierdoor waren mijn vleugeltjes na de in het kookboek aangegeven baktijd ernstig verbrand. Tip van deze kok: blijf bij je oven en hou je kippetjes in de gaten. Ondanks deze laatste misser ben ik zeer enthousiast over het kookboek en ga ik zeker in de toekomst nog meer recepten uitproberen! 

Een aanrader voor elke ondernemende kok die graag eens wat anders probeert! 

Simply

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  In SIMPLY geeft Sabrina Ghayour meer dan 100 nieuwe Midden-Oosterse recepten voor elke dag. Met haar kenmerkende, ongecompliceerde stijl van koken weet ze, na onder andere de bestsellers 'Persiana' en 'Bazaar', opnieuw een reeks onmisbare gerechten te creëren waarbij geldt: optimale smaak, minimale moeite! Lichte snacks, aromatische hoofdgerechten en zalige zoetigheden worden afgewisseld met authentieke Perzische gerechten met een twist, ook voor vegetariërs en veganisten. Ongedwongen en smaakvol – zo simpel is het.

Meer info

Toegevoegd door: