• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Simply RECENSIE

Simpel en verrassend origineel

Simply van Sabrina Ghayour is een receptenboek met makkelijke Midden-Oosterse maaltijden. De recepten zijn verdeeld over een aantal categorieën van ongedwongen eten, tradities met een twist, de meltingpot, iets speciaals en cake en brood & zoetigheden.  

Het boek is erg verleidelijk vormgegeven met de aantrekkelijke kleuren en grote foto’s van de heerlijke gerechten. Je pakt het dan ook snel op om erdoorheen te bladeren en uiteindelijk toch gepakt te worden door een van de gerechten en deze uiteindelijk te maken. In de inleiding van elk gerecht vertelt Ghayour iets over de Perzische keuken, persoonlijke teksten over welke gerechten ze lekker vindt, over haar jeugd of interessante weetjes over de ingrediënten die gebruikt worden in het gerecht. Dit maakt het kookboek niet alleen interessant om te gebruiken voor de recepten, maar ook om het te lezen. De schrijfstijl die Ghayour gebruikt is luchtig en dit maakt de tekst prettig en vlot te lezen

Zoals de titel van het boek Simply al verraadt, zijn de recepten voor de hobbykok prima te volgen en goed uitvoerbaar. Het ene recept is wel beter te volgen dan het andere, doordat sommige stappen erg uitgebreid worden beschreven met lange alinea’s. Daarnaast mist de geschatte bereidingstijd, waardoor je het recept echt moet lezen en moet kunnen beoordelen of je het gaat redden om het na je werk te bereiden. Ook is dit vervelend, omdat je op deze manier niet weet wanneer je moet beginnen met koken om het op tijd op tafel te krijgen. 

Er zijn niet alleen makkelijke recepten in het boek te vinden. Je kunt het zo moeilijk en uitgebreid maken als je zelf wilt. De bloemkoolsoep is bijvoorbeeld verrassend snel klaar, terwijl de salade met zwarte rijst met bloemkool & asperges weer wat moeilijker lijkt. Dit geldt niet alleen voor het maken van de gerechten, maar ook voor het vinden van de juiste ingrediënten. Zo heb je de okra, tamarindepasta, kardemompeulen, rozenharissa en pul biber waarschijnlijk niet in huis en kunnen deze ingrediënten wat lastiger te vinden zijn. Om deze gerechten te maken is een goede voorbereiding noodzakelijk.

In Simply van Sabrina Ghayour zijn grotendeels “simpele” gerechten te vinden, maar ze zijn verrassend bijzonder en origineel. Een aanrader voor als je kennis wilt maken met de Midden-Oosterse keuken zonder overspoeld te raken en waarmee je je kookskills kunt verbeteren en uitbreiden.

Simply

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  In SIMPLY geeft Sabrina Ghayour meer dan 100 nieuwe Midden-Oosterse recepten voor elke dag. Met haar kenmerkende, ongecompliceerde stijl van koken weet ze, na onder andere de bestsellers 'Persiana' en 'Bazaar', opnieuw een reeks onmisbare gerechten te creëren waarbij geldt: optimale smaak, minimale moeite! Lichte snacks, aromatische hoofdgerechten en zalige zoetigheden worden afgewisseld met authentieke Perzische gerechten met een twist, ook voor vegetariërs en veganisten. Ongedwongen en smaakvol – zo simpel is het.

Meer info

Toegevoegd door: