• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Simply RECENSIE

Smakelijke gerechten uit het Midden Oosten

Over de auteur:

De Brits-Iraanse chef-kok en kookboeken auteur Sabrina Ghayour is een meervoudig bekroonde, bestsellerauteur die naam heeft gemaakt als gastvrouw van de immens populaire ‘Sabrina’s Kitchen’ supper club in Londen, gespecialiseerd in de Perzische en Midden-Oosterse keuken.

Sabrina, die gespecialiseerd is in het geven van Perzische en Midden-Oosterse kooklessen in het Verenigd Koninkrijk is het 'go to'-meisje geworden voor Perzische en Midden-Oosterse recepten, hun geschiedenis en haar wijsheid over ingrediënten.

Haar recepten en zijzelf zijn regelmatig te zien in lifestyle-, voedsel- en supermarktmagazines, nationale kranten in het Verernigd Koninkrijk en online media en ze is een regelmatig gezicht op BBC1's Saturday Kitchen, Channel 4's Sunday Brunch en gastjurylid op Celebrity Masterchef, Great British Menu en Top Chef Canada.

Over het boek:

In Simply geeft Sabrina Ghayour meer dan 100 nieuwe Midden-Oosterse recepten voor elke dag. Met haar kenmerkende ongecompliceerd stijl van koken weer ze opnieuw een reeks onmisbare gerechten te creëren waarbij geldt: optimale smaal en minimale moeite.

Mijn mening

Om meteen op dat laatste in te haken, de smaken van de gerechten die ik tot nu toe heb gemaakt waren lekker. Minimale moeite wil ik niet helemaal zeggen, maar gewoon de normale tijd die het je kost om een smakelijke maaltijd in elkaar te zetten.

De voorkant met de doorgesneden granaatappel sprak me op de foto niet meteen aan. Bij ontvangst zag ik dat het goud ipv geel was en moet ik zeggen dat ik dat erg fraai vind. Maar ik moet eerlijk zeggen dat de foto op de achterkant wel erg aantrekkelijk is. Door deze foto krijg je meteen zin om het boek door te bladeren.

Bij het doorbladeren van het boek sprongen de brownies en de gehaktballetjes er voor mij meteen uit. Voor de brownies heb je op de tahin na niet veel bijzondere ingrediënten nodig. Gelukkig kon ik die tahin bij de supermarkt krijgen en heb ik de brownies gemaakt. Mijn eigen brownies zijn iets simpeler maar heel veel meer werk was het nou ook niet. Het langste wachten was voordat ze klaar zouden zijn in de oven en het afkoelen na afloop. Het recept schijft 9 tot 12 stukjes, ik heb uit mijn brownie 24 stukjes gesneden. Groter hadden de stukjes ook niet moeten zijn want we vonden ze behoorlijk machtig.

De gehaktballetjes stonden ook op het menu, bij dat recept staat de tip om er tomaat-knoflookrijst bij te eten. Dat deden we dus en ik maakte er tevens de komkommer-groeneappelsalade bij. Bij die laatste moest ook nigellazaad, maar dat heb ik in de supermarkt niet kunnen krijgen .Bij de gehaktballetjes en de rijst werd als bijzonder ingrediënt knoflookgranulaat en granaatappelmelasse gebruikt. Die eerste vond ik in een potje van Euroma die gevriesdroogde knoflook verkopen. Geen idee of Sabrina dit bedoelde maar ik vond dat het als granulaat kon doorgaan. De granaatappelmelasse vond ik bij de producten van Souq. Zowel de gehaktballetjes, de rijst als de salade gaan we hier zeker nog vaker eten. De combinatie van de diverse smaken was erg lekker.

Het kookboek zit nog niet onder de vlekken maar er staan nog genoeg recepten in die ik wil maken in de toekomst. Het vinden van de ingrediënten kan soms wat meer moeite kosten, maar de gerechten zijn dat naar mijn idee alleszins meer dan waard!

Simply

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  In SIMPLY geeft Sabrina Ghayour meer dan 100 nieuwe Midden-Oosterse recepten voor elke dag. Met haar kenmerkende, ongecompliceerde stijl van koken weet ze, na onder andere de bestsellers 'Persiana' en 'Bazaar', opnieuw een reeks onmisbare gerechten te creëren waarbij geldt: optimale smaak, minimale moeite! Lichte snacks, aromatische hoofdgerechten en zalige zoetigheden worden afgewisseld met authentieke Perzische gerechten met een twist, ook voor vegetariërs en veganisten. Ongedwongen en smaakvol – zo simpel is het.

Meer info

Toegevoegd door: