• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Fusion 5 - Blijf bij mij RECENSIE

Recensie: Blijf bij mij, Kirsten Proby.

Mia runt met een aantal vriendinnen een speciaal restaurant en heeft een enorme passie voor koken. Ze is een hardwerkende en energieke vrouw, die al haar tijd een aandacht geeft aan haar restaurant. Op het menu staan veel sexy getinte gerechten en dat is ook al af te lezen aan de naam van haar restaurant Seduction, de Verleiding.

En dan een dag komt Camden weer haar leven en haar restaurant binnen!

In haar vorige leven heeft Camden ook al een ‘rol’ gespeeld, al was die wel kort en heftig, maar wel met veel impact op hun levens. Nu na 10 jaar komt hij haar leven en haar restaurant weer binnenlopen. Hij heeft daar bewust voor gekozen, hij wil antwoorden op vragen die hij al 10 jaar heeft.

Via Trevor, een tv-producer en vriend, doen ze samen mee aan een tv-kookwedstrijd en moeten een week samenwerken. Ze gaan de strijd aan, samen koken kunnen ze. Daar komen prachtige gerechten uit voort.

Net al in een echte chicklit gebeuren er veel sexy dingen in het restaurant, op de tv-set en in hun relatie.

Ontdek hoe het verhaal afloopt door het zelf te lezen. Het neemt je mee in een tijdsprong door het leven van Camden en Mia. Vriendinnen-vriendschap blijft naast een relatie gelukkig erg belangrijk.

“Blijf bij mij” is deel 5 uit de Fusion serie van Kirsten Proby. De boeken zijn onafhankelijk van elkaar te lezen. Maar leg je de covers naast elkaar, dan zie je duidelijk dat het deel uitmaakt van een serie. Deel 1 en dit deel, deel 5, wijken qua layout iets af. Maar altijd een deel van een mooie sexy man op de cover.

In eerste instantie deed dit boek me denken aan een variant op 50 tinten...., met name door de cover (die wekt een bepaalde spanning op), de titel en de opgeplakte sticker. Maar al gaande weg, ging die vergelijking niet helemaal op. “Blijf bij mij” is zeker veel meer een verhaal.

Blijf bij mij neemt je in elk hoofdstuk, om en om, mee in het leven van Mia en Camden. Op deze manier leer je de personen meer en meer kennen. De neiging bestaat bij mij wel om eerst de hoofdstukken van Mia en dan de hoofdstukken van Camden te lezen. Het verhaal gaat door een hele tijdzone, van proloog, via de diverse Mia en Camden hoofdstukken, naar de Epiloog en uiteindelijk naar hun favoriete recepten. De cirkel is rond.

Het relaas is aan het begin al enigszins voorspelbaar, weinig spannends.  Maar als je het niet meer verwacht toch een aantal verrassende en onverwachte wendingen in deze verhaallijn.

Het einde was als een sneltrein, snel en kort dus. Bijna afgeraffeld.

Uiteraard met een mooie afsluiting en als kers op de taart de heerlijke favoriete recepten van Mia en Camden. Ik ga zeker die van Camden uitproberen.

Ik heb dit boek met veel plezier gelezen, ook omdat Kirsten een vlotte pen en schrijfstijl heeft. Even lekker wegdromen. Ik heb ervan genoten en daarom geef ik dit boek 4 hartjes.

Chiklit.nl Leesclub, hartelijk dank dat ik mocht meelezen. Een leuke ervaring. Graag tot een volgende keer.

Lieve leesgroeten, Ineke

Fusion 5 - Blijf bij mij

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (13 stemmen)
  • Omschrijving:

    Twee topkoks gaan de strijd aan in een kookwedstrijd. Maar elkaar weerstaan zal de grootste opgave zijn.
    Koken is voor Mia haar passie en haar trots. In het restaurant Seduction staan alleen maar heerlijke en sexy maaltijden op de kaart. Volgens het televisieprogramma Best Bites is het restaurant een van de beste. Alle energie, bloed, zweet en tranen die Mia in haar werk heeft gestoken worden dus eindelijk op waarde geschat. Maar als op een dag Camden Sawyer haar keuken en leven binnen loopt, lijkt haar carrière toch onverhoopt een andere wending te krijgen. Camden is een wereldberoemde chef. Hij wil het in de televisieshow opnemen tegen Mia. Geen van beiden realiseert zich dat hun reputatie op het spel staat. Maar ook hun harten ondergaan de ultieme test.

Meer info

Toegevoegd door: