• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Happiness-serie 2 - Het geschenk van Happiness RECENSIE

Dit is het tweede deel van de Happiness serie. Het is nu kerst in Happiness! Ruby, de vriendin van Willow, was in de zomer al verliefd geworden op het dorpje en nu krijgt ze de kans om ook een jaar gratis in Happiness te wonen. Om iets terug te doen voor het dorpje gaat ze een kerstwinkeltje beginnen wat het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Bij aankomst blijkt haar charmante three nightstand ook in het dorp te zijn komen wonen. 

 

Mocht je het eerste deel nog niet gelezen hebben dan is dit deel ook heel goed afzonderlijk te lezen. Het dorpje en de huizen en bewoners worden nu minder beschreven. Maar sommige personages uit het eerste deel kom je in dit boek ook weer tegen. Omdat de andere personages in het eerste boek al uitgebreid aan bod komen gaat het nu vooral over Ruby en Jacob. Hun verleden is heel goed beschreven, de situaties die zich voordoen en hoe ze daarmee omgaan worden goed beschreven. Je leert ze echt kennen en merkt waar ze tegen aan lopen in het verhaal. Mijn favoriete personage is Jacob, het verhaal gaat vooral over Ruby en hem. Je komt dingen uit zijn verleden te weten en hoe hij nu in het leven staat. Hij is superlief en houdt heel veel rekening met anderen, waarbij hij zichzelf wegcijfert. De hoofdpersonages zijn zo beschreven dat je ze echt leert kennen. De schrijfstijl leest erg lekker, hoofdstukken zijn niet te lang. De woordkeuze en lengte van zinnen maakt dat het erg fijn leest. De opbouw van het verhaal zorgt ervoor dat je snel in het verhaal zit mede door de korte terugblik naar personen uit het eerste boek. Maar dat zijn alleen de dingen die er in dit verhaal ook toe doen. Het is zeker een echt feelgood verhaal met kerst en liefde is dat natuurlijk al snel. Wat vaker terugkomt zijn de verrassende momenten, liefde en seks. Het verhaal maakt het einde wel wat voorspelbaar, maar voor het leesplezier maakt het niet uit. Ik heb het boek in 2 dagen uitgelezen, het is zo’n boek dat je even weg kunt leggen en daarna weer door kunt lezen. 

Happiness-serie 2 - Het geschenk van Happiness

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (5 stemmen)
  • Omschrijving:

    Tijdens de feestdagen gaat Ruby op visite bij haar vriendin Willow in het dorpje Happiness. Kerst is altijd de favoriete tijd van het jaar, dus als Ruby de kans krijgt om daar een winkeltje te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang na te denken. Ze valt al snel voor Happiness en de inwoners, en ze wordt niet alleen verliefd op het dorpje...
     

Meer info

Toegevoegd door: