• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Pasta grannies RECENSIE

Pasta Grannies is een kookboek vol met authentieke pasta gerechten die gemaakt zijn door echte Italiaanse nonna’s.

Schrijfster Vicky Bennison heeft vijf jaar aan het boek en de filmpje over de Pasta Grannies gewerkt, interviews afgelegd, gefilmd en samen gekookt met echte Italiaanse nonna’s. Het boek is een eerbetoon aan deze vrouwen.

Op het boek staat een afbeelding van een van de nonna’s, deze afbeelding geeft gelijk aan waar het kookboek over gaat. Heerlijke authentieke Italiaanse pastagerechten door de echte Italiaanse nonna’s. In het boek zit een klein boekje waar de nonna’s in voorgesteld worden, dit is een zeer leuke toevoeging. In de inleiding krijg je uitleg over het maken van diverse soorten pasta. Daarna is het boek opgedeeld in 8 hoofdstukken met in iedere hoofdstuk een ander hoofdingrediënt. Bij ieder recept staat informatie over de nonna die het gerecht maakt en de omgeving waar het oorspronkelijke recept vandaan komt. Hierdoor waan je je in Italië.

De gerechten zijn over het algemeen simpel en goed te maken. Het zelf maken van pasta vormt nog wel een flinke uitdaging en vraagt ook wel wat oefening. De filmpjes op Youtube zijn leuk en kunnen je zeker helpen bij het maken van een mooie pasta.

Het zijn geen recepten die je even snel maakt als je uit je werk komt. Zeker door het zelf maken van de pasta ben je wel even bezig. Maar je inspanning wordt beloond met een heerlijk authentiek Italiaans gerecht waar je familie en vrienden mee kan verrassen.

Dit boek is een must have voor de echte pasta lover.

Pasta grannies

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Veel traditionele Italiaanse recepten dreigen in de vergetelheid te raken. Om dat te voorkomen ging culinair journalist en filmmaker Vicky Bennison op zoek naar die échte Italiaanse familierecepten waar iedereen altijd naar op zoek is. Bennison kreeg het voor elkaar deze – veelal "geheime' – familiereceptuur te verzamelen. Met recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, van nonna's die hun hele leven al koken met en uit liefde, als hobby en niet als beroep.
  Zij laten zien dat echt Italiaans koken eenvoudig en prachtig is en binnen ieders bereik ligt, mits je over de juiste kennis beschikt. Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk en toegankelijk en komen uit heel Italië. Neem een kijkje in het kloppende hart van een Italiaans huishouden en leer het allerbeste Italiaanse eten zelf te bereiden.

Meer info

Toegevoegd door: