• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Pasta grannies RECENSIE

Voor de recepten uit dit boek reisde Vicky Bennison door heel Italië en sprak talloze oma's om de authentieke familierecepten vast te leggen. 

Het boek heeft prachtige foto's van de oma's, de gerechten en van Italië zodat je meteen de Italiaanse sfeer proeft als je het boek open slaat. In het boek zit nog een extra boekje over de "nonne" de oma's waarin ze zichzelf voorstellen. Boven elk gerecht staat nog een informatief stukje tekst over het recept, de regio of de oma van dit recept.

Er wordt in de recepten gebruik gemaakt van zelfgemaakte pasta's. Er wordt een hoofdstuk aan gewijd hoe je dit moet doen en daarnaast is er een youtube kanaal Pasta Granies waar je extra uitleg krijgt. Mijn ervaring is dat het echt niet eenvoudig is om zelf pasta te maken en dat dit nogal veel tijd vergt. 
Het boek is ingedeeld in 8 hoofdstukken waaronder noten en kruiden, peulvruchten, vlees. Dus zowel voor de vegetariër als de niet-vegetariër ruime keuze in recepten.

De recepten zelf zijn duidelijk en goed uitgeschreven. Wat wel jammer was dat dit niet in alinea's verdeeld is waardoor je tijdens de bereiding niet meteen ziet waar je gebleven bent in het recept. 

De twee gerechten die ik zelf inmiddels gemaakt heb waren echt lekker en niet moeilijk te maken maar er staan zeker gerechten in die wel een uitdaging zijn. Een hobbykok zal daar zijn hand niet voor omdraaien. Ook wat betreft de ingrediëntenlijst is dit per recept verschillend. Sommige recepten vragen om meer specifieke ingrediënten terwijl andere genoegen nemen met basisingrediënten waarbij het resultaat van het gerecht ook heerlijk is. 

Dit boek is een aanrader voor de echte pastaliefhebber en voor elke hobbykok.

 

Pasta grannies

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Veel traditionele Italiaanse recepten dreigen in de vergetelheid te raken. Om dat te voorkomen ging culinair journalist en filmmaker Vicky Bennison op zoek naar die échte Italiaanse familierecepten waar iedereen altijd naar op zoek is. Bennison kreeg het voor elkaar deze – veelal "geheime' – familiereceptuur te verzamelen. Met recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, van nonna's die hun hele leven al koken met en uit liefde, als hobby en niet als beroep.
  Zij laten zien dat echt Italiaans koken eenvoudig en prachtig is en binnen ieders bereik ligt, mits je over de juiste kennis beschikt. Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk en toegankelijk en komen uit heel Italië. Neem een kijkje in het kloppende hart van een Italiaans huishouden en leer het allerbeste Italiaanse eten zelf te bereiden.

Meer info

Toegevoegd door: