• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De anderen RECENSIE

Ik zag de voorkant van het boek via de leesclub van chicklit.nl voorbij komen en was direct enthousiast om het te lezen. Twee poppen gezichten met zeer enge ogen. Daarna ook nog de achterflap gelezen en er was geen twijfel over mogelijk, echt een boek voor mij.

De auteur was voor mij onbekend en dat vind ik juist zo leuk aan de leesclub om op deze manier nieuwe schrijvers te ontdekken. Sarah Blau, een uit Israël afkomstige schrijfster, daarbij ook nog journaliste, toneelschrijfster en actrice is de schrijfster van het boek “De Anderen”.

 

Het boek wordt vanuit de ik-vorm geschreven, vanuit de hoofdpersoon Sheila. Eén van Sheila haar vriendinnen wordt vermoord en gevonden met een babypop vastgelijmd aan haar handen. In het boek ontmoet je bepaalde personen uit het leven van Sheila maar ook uit het oogpunt van Sheila. Je leert ze kennen zoals zij ze ziet en dat is niet heel positief. Zo heb je Eli haar beste vriend, Micha de onderzoeker en dan nog de jonge vrouw Gali en nog wat andere personen. Allemaal verdachten of zijn het gewoon vrienden. Of is Sheila toch de dader. 

 

Door het hele boek heen worden de gedachten van Sheila schuin gedrukt waardoor je nog minder sympathie voor Sheila en haar vriendinnen kreeg. Er werd door het hele boek door verwezen naar de bijbelse figuren van de Thora, enige bijbelkennis is dan ook wel fijn mocht je dit boek willen lezen. 

 

De verwachting die ik had toen ik de voorkant zag en de achterflap had gelezen is totaal niet uitgekomen. Ik had echt een thriller alá Stephen King verwacht maar dat was het lange na niet. Het boek leest zeer traag en er zit weinig tot geen spanning in. Had ik mij niet opgegeven voor de leesclub en dit boek uit vrije wil gelezen had ik het denk ik niet eens uitgelezen. Zo zie je maar weer dat de cover van een boek totaal iets anders kan laten zien dan de inhoud.

 

De anderen

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (18 stemmen)
  • Omschrijving:

    Zo gauw de 41-jarige Sheila het nieuws hoort, weet ze dat de politie haar zal bellen. Een van de belangrijkste feministische wetenschappers van het land – en een van haar oudste vriendinnen – is vermoord aangetroffen, met een babypop vastgelijmd aan haar handen. Twintig jaar geleden had hun vriendinnengroep samen een pact gevormd: zij zouden bewust kinderloos blijven, net als hun vrouwelijke voorbeelden in de Tora.
    Maar de jaren zijn niet voor alle vriendinnen even goed geweest. En nu haar eigen leven ook op het spel staat, moet Sheila de balans opmaken: wie kan ze nog vertrouwen, en wie wil haar de ultieme prijs laten betalen?

Meer info