• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Pasta grannies RECENSIE

Pasta Grannies is een superleuk kookboek waar niet alleen zomaar recepten in staan, maar ook échte verhalen over de nonna's in Italië. Een leuke extra in dan ook het kleine boekje wat verstopt zit in het begin van het boek. Hierin leer je alle nonna's goed kennen. Wat ook erg handig is dat dit boek ook eigen youtubekanaal heeft, hier vind je filmpjes over de nonna's en de gerechten. Dit is erg fijn, zeker als je voor het eerst zelf je pasta maakt van bloem en ei. Het boek is erg overzichtelijk, alle recepten zijn goed gecategoriseerd in verschillende hoofdstukken. Dit maakt het vinden van een lekker recept waar je zin in hebt heel gemakkelijk. Als iemand die niet alles lust (bijvoorbeeld tomaten, wat in zo'n pasta boek veelal voorkomt) zijn deze recepten goed te doen! Zelf heb ik voor de leesclub Franca's klassieke lasagne bolognese en Doriana's farrotagliolini met pancetta. Wel heb ik hier en daar wat gewisseld voor ingrediënten die ik wel lust. De gerechten vielen niet alleen bij mij in de smaak, maar zeker ook bij mijn vriend! 

Als we het over de schrijfster hebben, kende ik haar nog niet voordat ik dit kookboek in handen had. Ik vind de schrijfsstijl, maar ook zeker de stijl van de video's op het youtubekanaal erg goed en zou hierdoor ook zeker meer van Vicky Benson willen zien. Kortom: dit is een fijn kookboek, waar je niet alleen recepten in vindt maar ook bijzondere verhalen. Ik raad elke pasta-liefhebber dit boek zeker aan! Ik geef dit kookboek daarom 4 hartjes <3

Pasta grannies

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Veel traditionele Italiaanse recepten dreigen in de vergetelheid te raken. Om dat te voorkomen ging culinair journalist en filmmaker Vicky Bennison op zoek naar die échte Italiaanse familierecepten waar iedereen altijd naar op zoek is. Bennison kreeg het voor elkaar deze – veelal "geheime' – familiereceptuur te verzamelen. Met recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, van nonna's die hun hele leven al koken met en uit liefde, als hobby en niet als beroep.
  Zij laten zien dat echt Italiaans koken eenvoudig en prachtig is en binnen ieders bereik ligt, mits je over de juiste kennis beschikt. Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk en toegankelijk en komen uit heel Italië. Neem een kijkje in het kloppende hart van een Italiaans huishouden en leer het allerbeste Italiaanse eten zelf te bereiden.

Meer info

Toegevoegd door: