• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Pasta grannies RECENSIE

Echt Italiaans eten is bijzonder. Het wordt op zo'n manier bereid dat je naast het vele handwerk om de verse pasta te maken ook de liefde proeft. Zelf aan de slag om het te ervaren is in mijn ogen het beste. Kijk wel van te voren even welke bereidingstijd het nodig heeft. Moet het pastadeeg nog rijzen, of moet de saus nog uren pruttelen. Daar moet je wel rekening mee houden. Als je eens uitgebreid wil koken is dit boek een goede. Heerlijk je pastadeeg vormen en door je handen laten gaan en kneden tot het elastisch is, is bijna therapeutisch. De rode saus met diverse ingrediënten maakt het voor het oog aantrekkelijk, maar niet alleen voor het oog, ook de smaakpappilen worden optimaal in werking gezet. Eigenlijk heb ik het idee dat al deze gerechten heerlijk zijn, alleen heb ik wel respect gekregen voor de grannies, die meters maken met het produceren van verse pasta. Ik zelf vond het absoluut lekkerder zelfgemaakte pasta, maar de tijd om het te maken is wel een dingetje. Al met al een goed kookboek met juist die authentieke gerechten die je zoekt.

Pasta grannies

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Veel traditionele Italiaanse recepten dreigen in de vergetelheid te raken. Om dat te voorkomen ging culinair journalist en filmmaker Vicky Bennison op zoek naar die échte Italiaanse familierecepten waar iedereen altijd naar op zoek is. Bennison kreeg het voor elkaar deze – veelal "geheime' – familiereceptuur te verzamelen. Met recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, van nonna's die hun hele leven al koken met en uit liefde, als hobby en niet als beroep.
  Zij laten zien dat echt Italiaans koken eenvoudig en prachtig is en binnen ieders bereik ligt, mits je over de juiste kennis beschikt. Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk en toegankelijk en komen uit heel Italië. Neem een kijkje in het kloppende hart van een Italiaans huishouden en leer het allerbeste Italiaanse eten zelf te bereiden.

Meer info

Toegevoegd door: