• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Pasta grannies RECENSIE

Voor de leesclub van Chicklit mocht ik kookboek 'Pasta Grannies' gaan testen!

De voorkant met de cover, roept al gelijk een Italiaans sfeertje op.

Vicky Bennison heeft in dit boek diverse oma's in Italië bezocht en naast dat je ze leert kennen, leer je ook hun kookkunsten kennen! Het boek is onderverdeeld in diverse secties. Naast een inleiding en de verhalen over de oma's (+opa's) worden er eerst hoofdstukken gewijd aan het maken van pasta.

Daarvanuit krijg je de kans om na pasta te maken verder te gaan met de complete gerechten.

Ik ben van het koken, maar wel als hobby. Helaas had ik niet alle spullen, wat het juist veel makkelijker zou maken om de pasta te maken (pastamachine).

Voor de leeslub moesten wij twee gerechten uitproberen. Telt het ook als ik eerst pasta heb gemaakt en daarna weer pasta met gehaktballetjes? Lucia's en caterina's sagne met gehaktballetjes was de keuze die ik maakte. Het was heerlijk! Alleen het maken van pasta heb ik duidelijk (nog) NIET onder de knie. Veel te dik en er is iemand mist een stukje kies in dit huishouden.. OEPS.

De omschrijvingen in het boek zijn duidelijk. Echter, het zou fijn zijn als de stappen voor de recepten per bullet point werden omschreven. Én.. een tijdindicatie voor het bereiden!

Dat zou het voor mij heel overzichtelijk maken. Tevens is het boek zo ontzettend strak gebonden dat ik er telkens iets tussen moest leggen om het open te houden. Lastig dingetje, met deeghanden óf met vette handen van het gehakt.

De ingrdiënten waren redelijk goed verkrijgbaar en anders waren er nog wel andere opties aan producten om ervoor te gebruiken. Er werden ook andere opties gegeven in 't boek. Perfect!

Ik geef het boek VIER hartjes, ik vond het enorm leuk om te doen maar merk wel dat ik er meer spullen voor nodig heb en hier veel tijd voor dien vrij te maken. Maar ik weet zeker dat de lasagne nog eens gemaakt gaat worden en dat het niet daar bij zal blijven.

Buon Appetito.

Grazie nonno e nonna!

Pasta grannies

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Veel traditionele Italiaanse recepten dreigen in de vergetelheid te raken. Om dat te voorkomen ging culinair journalist en filmmaker Vicky Bennison op zoek naar die échte Italiaanse familierecepten waar iedereen altijd naar op zoek is. Bennison kreeg het voor elkaar deze – veelal "geheime' – familiereceptuur te verzamelen. Met recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, van nonna's die hun hele leven al koken met en uit liefde, als hobby en niet als beroep.
  Zij laten zien dat echt Italiaans koken eenvoudig en prachtig is en binnen ieders bereik ligt, mits je over de juiste kennis beschikt. Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk en toegankelijk en komen uit heel Italië. Neem een kijkje in het kloppende hart van een Italiaans huishouden en leer het allerbeste Italiaanse eten zelf te bereiden.

Meer info

Toegevoegd door: