• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Pasta grannies RECENSIE

Mijn eerste reactie op de oproep voor het testen van het boek Pasta Grannies riep bij mij direct enthousiasme op.

Ten eerste omdat ik dol ben op Italiaans eten en ten tweede omdat ik net een pastamachine had gekregen voor mijn verjaardag, die nog ongebruikt in de kast lag.

Wat meteen opvalt is dat zowel de coverfoto als de foto’s in het boek op zo’n manier zijn verwerkt, dat het lijkt alsof je met een ouder kookboek aan de slag gaat. Dit vind ik persoonlijk goed passen bij de inhoud van het boek.

Ik ben direct gaan lezen en kwam er snel achter dat het maken van pasta een tijdrovende bezigheid is en dat het in de tijd van het jaar voor mij moeilijk te realiseren was om de pastamachine in gebruik te gaan nemen.

Gelukkig staan er ook voldoende andere recepten in, waarvoor je geen pasta hoeft te maken, maar die toch authentiek zijn. Zo had ikzelf nog nooit gehoord van Gnudi en was de keus snel op dat gerecht gevallen. Daarnaast nog een pesto uit het boek gemaakt en je wilt daarna nooit meer pesto uit een potje uit de supermarkt.

De recepten in het boek zijn goed te volgen, zeker in combinatie met de filmpjes op het bijbehorende YouTube-kanaal. De ingrediënten zijn redelijk verkrijgbaar als je in of vlakbij een stad woont met een bijvoorbeeld een Italiaanse speciaalzaak. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan worden er in de begeleidende stukjes boven de recepten alternatieven geboden. En als je een ervaren kok bent, kun je zelf ook vast een alternatief bedenken.

Ik denk dat boek minder geschikt is voor mensen die geen zin hebben in koken met veel ingrediënten en die weinig tijd hebben om een uitgebreide maaltijd op tafel te zetten. Maar als je eens een keer lekker uit wil pakken is dit zeker een geschikt boek.

Ikzelf ga het boek nog zeker vaker pakken, het zit vol met post-it’s bij de recepten die ik allemaal nog wil proberen.

Mijn waardering voor het boek is 3.5 sterren, Ik rond het echter naar beneden af, ik vind 4 hartjes net te veel omdat het concept nonna’s niet nieuw is voor mij en de recepten over het algemeen veel tijd in beslag nemen.

Bedankt dat ik het boek mocht beoordelen Chicklit en Buen Appetito thuiskoks!

Pasta grannies

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (13 stemmen)
  • Omschrijving:

    Veel traditionele Italiaanse recepten dreigen in de vergetelheid te raken. Om dat te voorkomen ging culinair journalist en filmmaker Vicky Bennison op zoek naar die échte Italiaanse familierecepten waar iedereen altijd naar op zoek is. Bennison kreeg het voor elkaar deze – veelal "geheime' – familiereceptuur te verzamelen. Met recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, van nonna's die hun hele leven al koken met en uit liefde, als hobby en niet als beroep.
    Zij laten zien dat echt Italiaans koken eenvoudig en prachtig is en binnen ieders bereik ligt, mits je over de juiste kennis beschikt. Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk en toegankelijk en komen uit heel Italië. Neem een kijkje in het kloppende hart van een Italiaans huishouden en leer het allerbeste Italiaanse eten zelf te bereiden.

Meer info

Toegevoegd door: