• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Pasta grannies RECENSIE

Met dit mooie boek vol met Italiaanse pastagerechten waan je je als het ware in Italië. Het boek is geschreven door Vicky Bennison. Het kookboek is een must have voor de echte pasta liefhebber.
In het boek zelf staat ook heel duidelijk beschreven hoe de gerechten bereid moeten worden, en staan er voorbeeldfoto’s bij van de Pasta Grannies hoe zij de gerechten gemaakt hebben. Zelf ben ik erg gek op pasta, dus ik was natuurlijk heel erg blij toen ik dit kookboek gewonnen had!

In het boek wordt in het kort de achtergronden van de Pasta Grannies die worden benoemd in het kookboek beschreven, op deze manier voel je je ook meer betrokken bij het maken van de pasta zelf. Het kookboek is in meerdere onderdelen verdeeld, bijvoorbeeld vis, aardappels en gnocchi. Zo is er variatie voor iedereen als je bijvoorbeeld vlees niet lust/mag eten. 

 

Zelf heb ik twee gerechten uit het kookboek gemaakt: Patrizia’s lasagna Al Forno uit Taranto en Doriana’s farrotagliolini met pancetta.
Het maken van de pasta zelf neemt erg veel tijd in beslag en het heeft mij meerdere pogingen gekost tot ik de pasta had zoals ik het wilde (perfectionist). Via Youtube kun je ook nog filmpjes bekijken over het maken van de pasta, wat het wel wat makkelijker maakte.
Sommige ingrediënten waar ik nog nooit van had gehoord waren makkelijk te vinden in de winkels bij mij in de buurt. 


Ik heb nog verschillende post-its in de bladzijden zitten bij de gerechten die ik nog wil gaan maken.
Het boek geef ik 4 sterren.

Pasta grannies

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (12 stemmen)
 • Omschrijving:

  Veel traditionele Italiaanse recepten dreigen in de vergetelheid te raken. Om dat te voorkomen ging culinair journalist en filmmaker Vicky Bennison op zoek naar die échte Italiaanse familierecepten waar iedereen altijd naar op zoek is. Bennison kreeg het voor elkaar deze – veelal "geheime' – familiereceptuur te verzamelen. Met recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, van nonna's die hun hele leven al koken met en uit liefde, als hobby en niet als beroep.
  Zij laten zien dat echt Italiaans koken eenvoudig en prachtig is en binnen ieders bereik ligt, mits je over de juiste kennis beschikt. Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk en toegankelijk en komen uit heel Italië. Neem een kijkje in het kloppende hart van een Italiaans huishouden en leer het allerbeste Italiaanse eten zelf te bereiden.

Meer info

Toegevoegd door: