• mijn waardering

Wie spreekt de waarheid? RECENSIE

Deze psychologische thriller is geschreven in een beklemmende sfeer. De korte en vlot beschreven hoofdstukken wisselen zich af tussen Ruth en Alexandra en het heden en verleden. Twee zussen die 5 jaar in leeftijd schelen en elkaar tien jaar niet hebben gezien.

De kaft roept gelijk vragen op, waarom is het woord “allerliefste” zo hard doorgekrast en vooral de bijzin is hard, “ik wenste altijd dat ik een zusje had. Nu niet meer.” De originele titel is Hurry Home, “haast je naar huis”, dat moet er toch echt iets ernstigs aan de hand zijn….

De jongste zus, Alexandra, lijkt haar leven als 25-jarige goed op de rails te hebben, ze werkt bij de Kinderbescherming en woont met haar vriend Chasse in Moses River in de Rocky Mountains.

Dan staat plotseling haar vijf jaar oudere zus Ruth voor de deur, ze is gevlucht en is zwanger.

Hoever ga je met de hulp aan je zus, terwijl je weet dat er ten opzichte van vroeger niets veranderd is in hun band en karaktereigenschappen? Wat is er binnen hun gezin in het verleden gebeurd en waarom wordt hierover gezwegen? Na ieder hoofdstuk twijfel je als lezer over welke zus nu de waarheid vertelt. De schrijfster bouwt de spanning langzaam op en ook de personen, die dicht bij de zussen staan, zoals de vriend van Alexandra en haar collega’s en de politie, beginnen te twijfelen aan haar verhaal, is dit echt de waarheid? Het verhaal zou echt gebeurd kunnen zijn en is heel herkenbaar en persoonlijk.

 

Mijn allerliefste zusje

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Alexandra van Ness heeft het perfecte leven: ze woont met haar knappe vriend in een idyllisch dorpje in de Rocky Mountains en heeft haar droombaan bij de Kinderbescherming. Maar dit verandert allemaal als haar zusje Ruth, die in de problemen zit, plotseling opduikt. Alex helpt haar op één voorwaarde: ze praten nooit meer over het verleden.
  Maar sommige geheimen komen altijd uit, hoe hard je ook je best doet om ze weg te stoppen…
  Fans van Paula Hawkins, Gillian Flynn en M.J. Arlidge zullen zich helemaal kunnen vinden in deze onheilspellende thriller over zo'n zusje dat je absoluut niet wilt hebben.

Meer info

Toegevoegd door: