• mijn waardering

Een zomer om nooit te vergeten RECENSIE

Bestseller auteur Karen McManus heeft opnieuw een mysterieuze YA-thriller geschreven. “Familie liegt nooit” (2020) vertelt het verhaal van neef en nichten Jonah, Milly en Aubrey Story. Zij krijgen een uitnodiging om de hele zomer op het resort van hun oma te komen werken. De schatrijke oma die haar eigen kinderen onterfde en nooit meer iets van zich liet horen. Het wordt een zomer om nooit te vergeten. 

Het verhaal kent redelijk wat personages, maar met name de karakters van de hoofdpersonages Milly, Aubrey en Jonah zijn tot in detail uitgewerkt. Je krijgt een duidelijk beeld van hun gevoelens en beweegredenen. Ze zijn boeiend, realistisch neergezet en leuk om te leren kennen. De overige personages zijn minder gedetailleerd, maar toch voldoende uitgewerkt in relatie tot de rol die ze spelen. Alle personages bij elkaar vormen een samenhangend geheel. 

Deze YA-thriller kent een voortdurende lichte spanning, omdat er vragen zijn die lange tijd onbeantwoord blijven. Je blijft ietwat ongeduldig doorlezen om te vinden wat je zoekt. Dit duurt wel even, maar de inspanning is gelukkig niet voor niets. Er volgt uiteindelijk een zinderend spannende ontknoping als smakelijke kers op de taart. 

De plot is sterk. Het boek kent veel korte hoofdstukken, geschreven vanuit het oogpunt van de hoofdpersonages. Ook wordt er zo nu en dan teruggeblikt naar de jeugd van de ouders. De vele onverwachte plotwendingen verrassen je met regelmaat en voorkomen dat het verhaal voorspelbaar wordt. 

Karen McManus heeft een hele prettige en vlotte schrijfstijl. Er zit vaart in haar verhaal waardoor het nergens saai of langdradig te noemen is. Ondanks dat “Familie liegt nooit” een verhaal over familieperikelen betreft, is het toch origineel en anders dan anders. Maar dit kun je het beste zelf gaan ondervinden.

Familie liegt nooit

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Intrige, bedrog en lang verborgen familiegeheimen

  Jonah, Milly en Aubrey Story zijn neef en nichten, maar ze kennen elkaar amper en ze hebben zelfs hun oma nog nooit ontmoet. Deze rijke vrouw leeft een teruggetrokken bestaan en onterfde hun ouders voordat ze werden geboren. Dus wanneer ze alle drie een brief ontvangen waarin ze worden uitgenodigd om in de zomer op haar resort op een klein eiland te komen werken, zijn ze verrast… en nieuwsgierig.

  Hun ouders zijn het over één ding eens: niet gaan is geen optie. Dit zou de kans kunnen zijn om weer bij hun grootmoeder in de gunst te komen. Maar wanneer ze op het eiland aankomen, wordt meteen duidelijk dat zij andere plannen met hen heeft. En langzaam maar zeker begint het drietal te beseffen hoe mysterieus – en duister – het verleden van hun familie is.

  De hele Story-familie heeft geheimen. Wat hen jaren geleden uit elkaar heeft gedreven is nog niet voorbij – en deze zomer zullen Jonah, Milly en Aubrey de gruwelijke waarheid ontdekken.

Meer info

Toegevoegd door: