• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Meisje A RECENSIE

Lex Grazie(meisje A) heeft als kind verschrikkelijke dingen meegemaakt.

Samen met haar drie broertjes en twee zusjes zijn ze jaren opgesloten geweest in hun ouderlijk huis. Ze zijn mishandeld, vastgebonden en uitgehongerd. Totdat Lex weet te ontsnappen.

Het verhaal begint met de dood van moeder Gracie, die in de gevangenis zat.

Lex wordt aangesteld als executeur-testamentair, en hoort dat het ouderlijk huis wordt nagelaten aan de kinderen.

Ze is van plan om van het huis iets moois voor de samenleving te maken, een plan wat ze samen met haar zusje Evie heeft bedacht.

Nu moet ze haar broers en andere zus overhalen om hieraan mee te doen. Ze zal ze dan moeten opzoeken en daardoor haar demonen van vroeger weer het hoofd moeten bieden. 

De vraag is hoe ze hiermee omgaat.....

Het boek pakt je meteen, het wordt zo geschreven dat je het in het begin niet wilt wegleggen.

Echter, naarmate het verhaal verder gaat wordt het langdradig en door het steeds switchen van heden naar verleden wordt het warrig en moeilijk te lezen.

Ook zit er geen echte diepgang in het beschrijven van de personages. Je krijgt niet echt een klik met iemand. Het is gewoon een verhaal wat wordt verteld.

De scènes van wat er in het huis is gebeurd zijn soms wel heftig al moet je je als lezer zelf voorstellen wat er op dat moment gebeurt.

Helaas was het boek niet wat ik ervan verwacht had. Ik zou het dan ook niet aanraden.

 

 

 

Meisje A

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (15 stemmen)
  • Omschrijving:

    ‘Ik ben Alexandra Gracie en ik ben vijftien jaar. U moet de politie bellen.’

    Talloze keren oefende Lex Gracie deze zinnen voordat ze uit het huis van haar ouders wist te ontsnappen: gewond, vuil en ernstig vermagerd. Als haar moeder jaren later in de gevangenis overlijdt en het ouderlijk huis aan haar kinderen nalaat, maakt Lex – inmiddels jurist – samen met haar zusje Evie plannen om de horrorplek uit hun jeugd om te toveren tot iets positiefs. Maar eerst moet ze in het reine komen met haar broers en zussen en het verleden dat ze met elkaar delen.

    Meisje A is een prachtig geschreven en ongelofelijk indrukwekkende psychologische roman over familiebanden, herinneringen en – uiteindelijk – liefde.

Meer info
  • Extra Informatie:

Toegevoegd door: