• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Meisje A RECENSIE

Meisje A

Zeer aangrijpend boek over Alexandra Gracie, het meisje A dat aan haar ouderlijk huis is ontsnapt. Ze is nu volwassen en krijgt te horen dat haar moeder in de gegangenis is overleden. Het ouderlijk huis laat de moeder na aan haar kinderen en Alexandra (Lex) is aangewezen als executuer-testamentair. Hierdoor zal ze contact moeten opnemen met haar broers en zussen, met wie ze blijkbaar niet veel contact heeft. Hierdoor beleeft Lex het verleden opnieuw en neemt ze ons mee terug in het verleden: De jeugd van de kinderen word vervolgens langzaam duidelijk doordat stukjes uit het verleden worden afgewisseld met de bezoeken die Lex aflegt aan de verschillende broers en zussen. Naast Meisje A (Lex) krijgen ook Ethan (jongen A), Delilah (meisje B), Gabriel (jongen B), Noah (jongen D) en Evie (Meisje C) een hoofdstuk, waarin Lex het verhaal wel blijft vertellen in het nu en in het verleden. Het is een heftig verhaal over verwaarlozing door de ouders en hoe dit de rest van het leven van de kinderen blijft beinvloeden. Alle kinderen gaan er verschillend mee om, maar het laat ze nooit meer los... 

Meisje A

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  ‘Ik ben Alexandra Gracie en ik ben vijftien jaar. U moet de politie bellen.’

  Talloze keren oefende Lex Gracie deze zinnen voordat ze uit het huis van haar ouders wist te ontsnappen: gewond, vuil en ernstig vermagerd. Als haar moeder jaren later in de gevangenis overlijdt en het ouderlijk huis aan haar kinderen nalaat, maakt Lex – inmiddels jurist – samen met haar zusje Evie plannen om de horrorplek uit hun jeugd om te toveren tot iets positiefs. Maar eerst moet ze in het reine komen met haar broers en zussen en het verleden dat ze met elkaar delen.

  Meisje A is een prachtig geschreven en ongelofelijk indrukwekkende psychologische roman over familiebanden, herinneringen en – uiteindelijk – liefde.

Meer info
 • Extra Informatie:

Toegevoegd door: