• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De verborgen apotheek RECENSIE

Het verhaal speelt zich af in Londen in twee periodes namelijk 1791 en heden. In 1791 volgen we Nella, een apothekeres. Haar moeder is een apotheek begonnen voor vrouwenkwalen. Door een tragische gebeurtenis in het leven van Nella gebruikt ze haar kennis van geneesmiddelen (gif) om vrouwen te helpen van hun man, broer af te komen. Ze heeft hiervoor het achterste gedeelte van de apotheek verstopt achter een kastenwand. Op een dag komt ze in contact met de 12 jarige Eliza Fanning en er ontstaat een bijzondere vriendschap. In het heden ontmoeten we Caroline Parcewell, historicus, getrouwd met James. Hun 10 jarig huwelijk willen ze met een reis naar Londen vieren. Vlak daarvoor ontdekt Caroline dat James overspel heeft gepleegd en ze besluit om alleen naar Londen te gaan. Ze gaat rivierjutten aan de Theems en vindt een fiool (een glazen apothekersflesje). Ze gaat op zoek naar de oorsprong van het flesje en stuit op een eeuwenoud geheim. Zo komen verleden en heden bij elkaar. Dit boek is mijn eerste kennismaking met Sarah Penner. Ze heeft een fijne schrijfstijl en gebruikt geen moeilijke woorden. De hoofstukken zijn niet te lang en wisselen af tussen heden en verleden. Bij elk hoofdstuk staat wanneer het zich afspeelt. De afwisseling tussen verleden en heden maakt het boek spannend en ik bleef lezen omdat ik nieuwsgierig was naar het vervolg. Het boek beschrijft de ontwikkeling van 3 sterke vrouwen, Nella, Eliza en Caroline. Het thema is verraad en wraak en hoe daar mee om te gaan. Het einde van het boek is verrassend, dit had ik niet verwacht. De cover is erg mooi, je herkent direct Londen. De apothekerseed voorin het boek sprak mij als gepensioneerde apothersassistente erg aan.

De verborgen apotheek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (19 stemmen)
  • Omschrijving:

    Londen, 1791.
    Nella Clavinger wacht in haar verborgen apotheek op een nieuwe klant. Hoewel ze een gewaardeerd apotheker is, gebruikt ze haar kennis het liefst voor andere doeleinden: ze maakt vergif voor vrouwen die aan een man willen ontsnappen. Als haar nieuwe klant de pas twaalfjarige Eliza Fanning blijkt te zijn, ontvouwt er zich een onverwachte vriendschap.

    Londen, heden.
    Historicus Caroline Parcewell viert haar trouwdag alleen, treurend om haar overspelige man. Als ze een oud apothekersflesje in de Theems vindt, wordt haar nieuwsgierigheid gewekt. Ze vermoedt dat het flesje een link heeft met de onopgeloste apothekersmoorden die tweehonderd jaar geleden plaatsvonden. Maar als Caroline op onderzoek uitgaat, heeft dat gevolgen voor het heden en het verleden...

Meer info