• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Over vijf jaar RECENSIE

In het boek 'Over vijf jaar' volg je Dannie Kohan.
Dannie gelooft heilig in cijfers en zij heeft haar leven dan ook helemaal gepland. Ze leeft een veilig leven tot ze in haar slaap droomt over hoe haar leven eruit ziet over vijf jaar.
Ze probeert deze droom en de man in de droom te vergeten. Dit gaat steeds beter, totdat ze 4,5 jaar later de nieuwe vriend van haar beste vriendin ontmoet...

Als lezer kijk je uit naar de droom. Hier hoef je niet lang op te wachten.
Rebecca Serle heeft de droom redelijk vroeg beschreven, waardoor er in de rest van het verhaal ruimte is voor de strijd die Dannie voert met zichzelf en met het lot.
Echter hoef je niet bang te zijn dat er verder niet veel gebeurt in het verhaal. Wanneer Bella (de beste vriendin van Dannie) ernstig ziek wordt, ontwikkelen de personages zich in grote sprongen.
Wat wel jammer is, maar waarschijnlijk een bewuste keuze, is dat tijdens het proces van de ziekte de nadruk erg ligt op de ontwikkeling van Dannie.

Als je bekend bent met New York kun je je goed oriënteren waar het verhaal zich afspeelt door de omschrijvingen van de straten en kruispunten. Voor het personage van Dannie is duidelijk beschreven hoe zij denkt en waarom zij een bepaalde actie uitvoert. Dit ontbreekt helaas wel bij de overige personages.

Het verhaal verloopt in een heerlijk tempo, niet te snel en niet te traag. Met als toppunt een einde die je niet ziet aankomen. Zeker de moeite waard!

Over vijf jaar

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Advocate Dannie Kohan durft wel te voorspellen hoe haar leven er over vijf jaar uit zal zien. Ze heeft net een succesvol sollicitatiegesprek gehad voor haar droombaan en diezelfde dag vraagt haar vriend haar ten huwelijk. Ze valt ’s avonds dan ook volkomen gelukkig in slaap. Maar die nacht droomt ze dat ze wakker wordt in een ander appartement, met een andere ring om haar vinger en naast een compleet andere man. De televisie staat aan en ze ziet de datum. Het is dezelfde nacht, 15 december, maar dan in 2025. Vijf jaar later. Het is maar een droom, denkt Dannie, en ze doet haar best om hem te vergeten. Totdat ze vierenhalf jaar later op straat loopt en iemand op de stoep ziet staan wachten. Het is de man uit haar droom, ze weet het zeker.

  Over vijf jaar is een liefdesverhaal, boordevol geluk en hartzeer. Maar het is zeker niet een liefdesverhaal zoals je dat denkt te kennen.

Meer info