• mijn waardering

Wat een mooie roman in de Schotse Hooglanden! RECENSIE

Je volgt twee tijdlijnen, een anno 1940 en een anno 2020. 

In 1940 is Constance, de 21-jarige dochter de enige getuige als er een oorlogsvliegtuigen neerstort in het meer bij hun landhuis. Ze redt de piloot en belooft dat ze hem verstopt houdt in de jachtopzienerscottage op het terrein van het landhuis. Voor Constance wordt het steeds lastiger om ongemerkt uit het landhuis te glippen, wie komt er achter haar geheim?

In 2020 volg je Kate, een jonge marketeer uit Londen, die reageert op een vacature van hetzelfde landhuis in Schotland om hier commerciële activiteiten te ontplooien om het landhuis te redden. De zoon des huizes, James, is verbaasd en boos dat zijn moeder Kate heeft aangenomen en de eerste samenwerking met hem verloopt allesbehalve soepel. Met wat kleine aanpassingen en vooral veel media aandacht lukt het om het landhuis in de publiciteit te brengen. Ondertussen probeert Kate te achterhalen waarom Constance geen erfgename meer is, komt ze erachter wat er in de oorlog is gebeurd?

De roman leest makkelijk weg, mooi beeldend beschreven en de afwisseling tussen de twee tijdlijnen, maakt je nieuwsgierig hoe het verhaal verder verloopt. Een heerlijke roman om je even in de Schotse Hooglanden te wanen!

De verboden belofte

 • Auteur:

  Lorna Cook
 • Verschenen:

  1 februari 2021
 • Uitgave:

  ISBN 9789400510982
  Uitgever A.W. Bruna
  480 pagina's
 • Uitgever:

  A.W. Bruna
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  De Highlands in Schotland, 1940. Hier zal een belofte het lot veranderen van twee vrouwen die tientallen jaren na elkaar leven…

  Schotland, 1940. Terwijl de oorlog woedt in Europa, is Invermoray House een vredige plek – tot de avond van Constance McLay’s eenentwintigste verjaardag. Wanneer zij als enige een Spitfire ziet neerstorten in het meer, zweert ze na zijn redding om de piloot verborgen te houden. Constance wordt verscheurd door de loyaliteit aan haar familie en een belofte die haar duur kan komen te staan.

  Schotland, 2020. Kate vertrekt naar de Highlands om Invermoray om te toveren tot een luxe B&B. Eenmaal daar ontdekt ze dat het landgoed meer problemen heeft dan haar was verteld. Als Kate erachter komt dat het huis ook een duistere geschiedenis kent, met de naam van Constance doorgestreept in alle documenten, besluit ze dat ze in elk geval niet weg kan totdat het mysterie is opgelost…

Meer info

Toegevoegd door: