• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Over vijf jaar RECENSIE

Een liefdesverhaal maar dan anders… mijn verwachting was hoog gespannen toen ik “Over vijf jaar” begon te lezen. Advocate Dannie, carrièretijger in New York heeft haar leven zeer goed op orde: perfecte baan, perfecte vriend, kortom alles op schema. Dan krijgt zij een levensechte droom waarin zij wakker wordt in een vreemd bed, met een zeer lekkere, maar voor haar vreemde, man en met een vreemde ring om haar vinger. Oh ja... de televisie staat aan en ze ziet de datum. Het is dezelfde nacht, 15 december, maar dan in 2025. Vijf jaar later. Dannie besluit dat ze maar beter deze droom kan vergeten. Totdat ze de man uit haar dromen tegenkomt.

Schrijfster Rebecca Serle neemt de lezer in zeer vlot geschreven korte hoofdstukken mee in de rollercoaster waarin Dannie na haar droom belandt. Van een zeer doelgerichte advocate die het halen van deadlines, kledingmerken en populaire restaurants als het ultieme genot ervaart, ontpopt zij zich tot een gevoelige intuïtieve vriendin. De beschrijving van de zeer merkgevoelige advocate was naar mijn mening iets te veel uitgediept en had een zeer hoog “Cosmopolitan” gehalte. Gelukkig maakte de ontwikkeling van de personage Dannie veel goed in het 2e gedeelte van boek.

Door het hele boek werd zeer goed naar het uiteindelijke plot toegeschreven waardoor ik tot einde toe geboeid bleef. De plot viel mij wat tegen en liet mij met een soort van dubbel gevoel achter. Dit heeft waarschijnlijk grotendeels met mijn hoge verwachting te maken. Daarentegen onderscheidt dit boek zich juist door het einde ten opzichte van de reguliere chicklit's. Mooi gevonden!

Over vijf jaar

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Advocate Dannie Kohan durft wel te voorspellen hoe haar leven er over vijf jaar uit zal zien. Ze heeft net een succesvol sollicitatiegesprek gehad voor haar droombaan en diezelfde dag vraagt haar vriend haar ten huwelijk. Ze valt ’s avonds dan ook volkomen gelukkig in slaap. Maar die nacht droomt ze dat ze wakker wordt in een ander appartement, met een andere ring om haar vinger en naast een compleet andere man. De televisie staat aan en ze ziet de datum. Het is dezelfde nacht, 15 december, maar dan in 2025. Vijf jaar later. Het is maar een droom, denkt Dannie, en ze doet haar best om hem te vergeten. Totdat ze vierenhalf jaar later op straat loopt en iemand op de stoep ziet staan wachten. Het is de man uit haar droom, ze weet het zeker.

  Over vijf jaar is een liefdesverhaal, boordevol geluk en hartzeer. Maar het is zeker niet een liefdesverhaal zoals je dat denkt te kennen.

Meer info