• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Over vijf jaar RECENSIE

De omschrijving van het boek begint met "Een liefdesverhaal. Maar dan anders." en "Hoe ziet je leven er over vijf jaar uit?" Zinnen die je meteen intrigeren om toch even de samenvatting te lezen. De samenvatting lokt om het boek te lezen. Want hoe vaak wordt er Chicklit geschreven waarin iemand een voorspellende droom heeft over een man terwijl zij zich net verloofd met iemand anders? 

Het verhaal begint met voorstellen van de hoofdpersoon Dannie, een advocate wiens leven tot in de puntjes is gepland. Ze werkt volgens een schema, ze leeft volgens een schema en weet tot op de minuut nauwkeurig hoe lang ze ergens over doet. Een trekje waar ik tijdens het lezen een beetje zenuwachtig van werd. Op de avond dat haar vriend haar ten huwelijk vraagt heeft ze een droom waarbij het in ene 5 jaar later is en ze in een ander appartement is, met een andere man en een andere ring om haar vinger. Door deze twist wil je alleen maar verder lezen en weten wat er gebeurt in haar leven en of deze droom uitkomt. 

Naast Dannie speelt haar beste vriendin Bella een grote rol in het boek en in het leven van Dannie. Je leert beide personages goed kennen en leert dat het 2 uiterste van elkaar zijn maar zielsveel van elkaar houden. Het "een liefdesverhaal. Maar dan anders." is in mijn ogen dan ook gebaseerd op de relatie van Dannie en Becca. Hun relatie en het leven wat zij in vijf jaar leiden is de leidraad van het boek. Maar ook met flashback de herinneringen die ze samen hebben, de liefde die ze delen en de band die ze altijd zullen hebben. 

Het boek leest lekker weg en doordat de droom al vroeg in het boek is, wil je doorlezen. De hoofdstukken zijn redelijk kort waardoor je makkelijk met jezelf de afspraak kunt maken dat je nog 1 hoofdstuk leest en dan het boek weg legt. (Om er volgens natuurlijk stiekem toch meer te lezen.) Ik vond het verfrissend om een keer een boek te lezen wat niet de standaard man/vrouw relatie is maar juist is gebaseerd op de relatie van de twee vriendinnen. Ik zal hem dan ook aanraden aan mensen om te lezen als ze toe zijn aan iets anders.

Over vijf jaar

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Advocate Dannie Kohan durft wel te voorspellen hoe haar leven er over vijf jaar uit zal zien. Ze heeft net een succesvol sollicitatiegesprek gehad voor haar droombaan en diezelfde dag vraagt haar vriend haar ten huwelijk. Ze valt ’s avonds dan ook volkomen gelukkig in slaap. Maar die nacht droomt ze dat ze wakker wordt in een ander appartement, met een andere ring om haar vinger en naast een compleet andere man. De televisie staat aan en ze ziet de datum. Het is dezelfde nacht, 15 december, maar dan in 2025. Vijf jaar later. Het is maar een droom, denkt Dannie, en ze doet haar best om hem te vergeten. Totdat ze vierenhalf jaar later op straat loopt en iemand op de stoep ziet staan wachten. Het is de man uit haar droom, ze weet het zeker.

  Over vijf jaar is een liefdesverhaal, boordevol geluk en hartzeer. Maar het is zeker niet een liefdesverhaal zoals je dat denkt te kennen.

Meer info