• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Over vijf jaar RECENSIE

Als je een boek zoekt die je meteen vanaf het begin pakt en meezuigt in het verhaal, dan moet je dit boek zeker lezen. Het boek lijkt vanwege de cover op een feel good chicklit, maar niets is minder waar. Dit boek zal je aan het einde zeker gaan verrassen.

Het verhaal neemt je mee in het leven van Dannie. Dannie heeft haar leven al helemaal voor haarzelf uitgestippeld en weet precies hoe haar leven er over 5 jaar uit zal zien.
Als ze dan wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor háár droombaan én op dezelfde dag ten huwelijk wordt gevraagd door haar vriend David, kan ze haar geluk niet meer op.
Ze valt dan ook volkomen gelukkig in slaap. Diezelfde nacht droomt ze dat ze wakker wordt in een vreemd appartement naast een vreemde man en ziet ze dat het precies 5 jaar later is. Klein detail; ze heeft een andere ring om haar vinger. En oh ja, de vreemde man leert ze later kennen als de nieuwe vriend van haar beste vriendin!

De schrijfster had me volledig te pakken met dit boek en ik wilde zo graag weten hoe het verhaal zou aflopen, dat ik het boek in één keer heb uitgelezen. Het is een prachtig, maar ook emotioneel verhaal waarbij de liefde tussen twee vriendinnen een grote rol speelt. 

Dit boek is zeker een aanrader als je op zoek bent naar een boek dat lekker vlot wegleest en net even anders is dan je zou verwachten. Van mij krijgt het boek 5 sterren vanwege het originele thema, de prettige schrijfstijl en de verrassende wending.

Over vijf jaar

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Advocate Dannie Kohan durft wel te voorspellen hoe haar leven er over vijf jaar uit zal zien. Ze heeft net een succesvol sollicitatiegesprek gehad voor haar droombaan en diezelfde dag vraagt haar vriend haar ten huwelijk. Ze valt ’s avonds dan ook volkomen gelukkig in slaap. Maar die nacht droomt ze dat ze wakker wordt in een ander appartement, met een andere ring om haar vinger en naast een compleet andere man. De televisie staat aan en ze ziet de datum. Het is dezelfde nacht, 15 december, maar dan in 2025. Vijf jaar later. Het is maar een droom, denkt Dannie, en ze doet haar best om hem te vergeten. Totdat ze vierenhalf jaar later op straat loopt en iemand op de stoep ziet staan wachten. Het is de man uit haar droom, ze weet het zeker.

  Over vijf jaar is een liefdesverhaal, boordevol geluk en hartzeer. Maar het is zeker niet een liefdesverhaal zoals je dat denkt te kennen.

Meer info