• mijn waardering

Een prachtig verhaal waarin liefde, verdriet en rouwverwerking centraal staan RECENSIE

Ik had het geluk om uitgeloot te mogen worden voor de leesclub van ‘Ik vergeet je niet’ geschreven door Gillian King. Waarvoor mijn dank aan Chicklit.nl. 
‘Ik vergeet je niet’ is het eerste boek die ik lees van Gillian King. Wat mij betreft een hele goeie kennismaking met deze auteur. Ik zal dan ook zeker meer van haar boeken op gaan pakken. De dag dat ik dit boek uit las, heb ik meteen mijn wishlist aangevuld met al haar werk. Ik denk dat dit ook meteen duidelijk maakt hoe mijn recensie zal zijn.

We volgen het verhaal van Maddy die altijd in de schaduw van haar oudere zus Elisa heeft gestaan. Elisa was degene die altijd overal het beste in was, het meeste opviel, de leukste vriendjes had. En misschien nog wel het meest frustrerend was dat zij altijd op handen gedragen werd door hun ouders. Elisa is inmiddels veertien jaar geleden overleden. 

Echt goed contact heeft Maddy niet meer met haar ouders. Maar elke Zondagmiddag stipt om vier uur gaat ze bij haar moeder op de thee. Iets wat ze het liefst niet meer doet want het huis is, zoals Maddy het noemt, net een Elisa-museum. Dit maakt dat Maddy gevoelsmatig alleen maar meer met de neus op het feit dat Elisa alles was word gedrukt. Haar vader zit er nooit bij, die heeft een eigen bedrijf en is alleen maar boven aan het werk.

Wanneer Maddy op een zonnige dag op een terrasje zit, ziet ze Frenkie, de ex van Elisa. Dit brengt gemixte gevoelens naar boven. Maddy doet haar best om hem te ontlopen omdat ze ook niet continue aan Elisa herinnert wilt worden. De gevoelens die de sexy, altijd charmante Frenkie opwekt, veroorzaken bij Maddy een enorm schuldgevoel. Frenkie had immers Elisa haar hart gebroken dus die jongen is foute boel ! Maar is dat wel echt zo ? 

De cover kun je, wat mij betreft, op twee manieren opvatten. Elisa hand in hand met Frenkie en dan Maddy in de schaduw. Of, Maddy en Frenkie hand in hand, met Elisa als de altijd aanwezige geest. Dus hoog tijd om het boek open te slaan en te ontdekken wat de cover precies verteld.

Het boek was tegen al mijn verwachtingen in, wat niet altijd een compliment is maar in dit geval zeker wel ! Gillian heeft een ontzettend fijne schrijfstijl en weet heel goed de zwaardere thema’s aan te halen zonder dat het zwaar weg leest. Wat ik een mooi detail vond was dat ondanks Elisa niet meer leeft, ze toch haar verhaal vertelt. Er worden ook dagboek fragmenten gebruikt wat maakt dat je beide zussen leert kennen. De verschillende perspectieven zorgt ervoor dat het boek fijn weg leest.  Maddy, het nu en Elisa, de toen. Gaandeweg word je steeds meer duidelijk. Het verhaal verloopt rustig, met opbouwende spanning naar het einde toe. Maar je krijgt telkens genoeg toegeworpen wat je focus vast houd. En maakt dat je nieuwsgierig bent naar meer. 

Ik zou iedereen van harte aanraden dit boek te lezen. Maar wees voorbereid, het boek raakt je op zoveel verschillende manieren. Het verhaal van Maddy en Elisa vergeet je niet….

Ik vergeet je niet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (21 stemmen)
 • Omschrijving:

  Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al veertien jaar niet meer.

  Op een dag loopt Maddy op een terras in de stad Frenkie tegen het lijf, het ex-vriendje van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Ze weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenkie is foute boel. Want wat is er destijds tussen hem en Elisa gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zo ongelooflijk sexy te doen, zodat ze daar niet meer helder over na kan denken?

Meer info