• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Ik vergeet je niet RECENSIE

Vanaf het eerste moment word ik in het verhaal getrokken. De luchtigheid die Gillian erin weet te verweven ondanks het toch wat hevige thema vind ik erg fijn om te lezen. 

We lezen dit verhaal vanuit Maddy en Elisa. Zij zijn zusters. Helaas is Elisa 14 jaar geleden overleden. Maddy voelde zich nooit goed genoeg voor haar ouders. Niet toen Elisa nog leefde en nu ook niet, ze houden maar een façade als ze elkaar zien. Op een dag ziet Maddy Frenkie, de vroegere vriend van haar zus Elisa. Ze blijken een enorme aantrekkingskracht tot elkaar te hebben waar zeker iets mee gedaan moet worden. 

Maddy kamt nog steeds met het feit dat ze zich minder voelt. En dit voelt ze ook tijdens haar omgang met Frenkie. Hij verkeerd in andere kringen dan waar zij zich in wilt begeven. Maar de liefde die ze voor hem voelt is enorm. Je voelt als lezer echt de tweestrijd die ze voert met deze gevoelens. 

De ouders in dit verhaal.. tsja.. ik zal netjes moeten blijven. Maar mijn god wat kon ik die moeder wat aan doen. Zo ga je niet met je dochters om. Zo ga je met geen enkel kind om. Achteraf gezien moet ik lachen om de ergernis die ik voelde voor deze vrouw. Zeker ook een chapeau naar Gillian, dat ze me dat gevoel als lezer kon geven. 

Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes in elkaar en is dit met verve een goede roman te noemen als je het mij vraagt. Ik heb al een boek van Gillian King in mijn kast staan, maar nog nooit gelezen. Ik kan je vertellen dat ik na het lezen van dit verhaal zeker dat boek ook nog eens op ga pakken om te lezen. Gillian, je hebt er een fan bij! 

 

Ik vergeet je niet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (17 stemmen)
 • Omschrijving:

  Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al veertien jaar niet meer.

  Op een dag loopt Maddy op een terras in de stad Frenkie tegen het lijf, het ex-vriendje van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Ze weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenkie is foute boel. Want wat is er destijds tussen hem en Elisa gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zo ongelooflijk sexy te doen, zodat ze daar niet meer helder over na kan denken?

Meer info

Toegevoegd door: