• mijn waardering

Een heel mooi debuut! RECENSIE

Het boek begint gelijk heftig met een krantenbericht waarin vermeld staat dat een jong gezin in Breda is omgekomen bij een woningbrand en de dochter van 8 jaar op dat moment niet thuis was.

Er wordt een sprong in de tijd gemaakt en je leeft mee met het dagelijkse leven van de jonge Chloe, die het net heeft uitgemaakt met haar vriend Fabian en tijdelijk bij haar beste vriendin Barbara (Babs) intrekt. Dit zorgt voor hilarische momenten en als echte vriendinnen geven ze elkaar steun en kritiek.

Chloe is na de brand opgegroeid bij haar oma en nu deze op leeftijd komt, wil ze ervoor zorgen dat haar oma haar zus, tante Rita, nog eenmaal kan ontmoeten. Lukt het Chloe om tante Rita op tijd op te sporen en kan oma haar nog ontmoeten?

Tegelijkertijd vertoeft Chloe graag in Hoek van Holland waar ze in een opwelling solliciteert bij een strandtent om er in het weekend te werken en vindt ze een van de eigenaren, Jesse, van de strandtent wel heel erg interessant.

Mooi om te lezen dat een goede familieband erg belangrijk is in het leven, tussen Chloe en oma, oma en tante Rita maar zeker ook tussen Jesse en zijn zus.

De schrijfstijl is heel vlot en makkelijk waardoor je alweer snel een paar korte hoofdstukken verder hebt gelezen. De schrijfstijl past heel goed bij het boek, het is ook heel beeldend beschreven, je kunt je inleven in de omgeving en personen.

Kortom een echte feelgood met liefde, herkenning, een lach en een traan, strand en een beetje toeval!

Ik ben erg benieuwd naar deel 2 uit de Beachclub Esperanza serie, hoe verloopt het leven van Chloe en Jesse samen? Qua werk, reizen en samenwonen?

Beachclub Esperanza 1 - Flessenpost

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    ‘Flessenpost’ van Chantal Claassen gaat over Chloë. Na een mislukte relatie trekt ze tijdelijk in bij beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal rücksichtslos, maar misschien wel haar beste zet in tijden.

    ‘Flessenpost’ is het debuut van de Nederlandse feelgoodauteur Chantal Claassen en het eerste boek in haar heerlijk zomerse Beachclub Esperanza-serie.

Meer info

Toegevoegd door: