• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Klavers, Edelweiss & Sachertorte RECENSIE

In het begin van het verhaal komen alle personages even langs en leer je ze allemaal kennen. Het verhaal begint meteen en is zo geschreven dat je in het leven van Viola wordt meegenomen en dat je deel uitmaakt bij alle dingen die ze mee maakt. Zo ook haar zoektocht naar haar wortels. Als je denkt dat je weet hoe het verhaal gaat lopen dan komt er een plotwending. In het boek komen veel emoties voor, van blij naar verdrietig en van bang naar kwetsbaar, het verhaal gaat alle kanten op. Ze zijn allemaal zo fijn geschreven dat het echt indruk op je maakt.

Het boek is met een fijne schrijfstijl geschreven, het leest makkelijk weg. Er gebeurd altijd wel iets in het verhaal. Als je het even weg legt dan kun je het daarna weer pakken en zit je meteen weer in het verhaal. Maar eigenlijk wil je het boek niet wegleggen! De namen van de personages komen vaak voor, soms raad je daarvan de weg kwijt, maar dat wordt daarna weer snel duidelijk. Het is ook leuk dat er een soort van easter eggs in het verhaal zitten, deze kun je terug vinden op de site van Marieke.

Voor een debuut is het echt een mooi boek. Het zou mooi zijn als er een vervolg op zou komen.

Klavers, Edelweiss & Sachertorte

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zodra Viola en Jochem elkaar ontmoeten beseffen ze allebei dat er iets bijzonders gebeurd is. Maar dan wordt Jochem op een heftige manier herinnerd aan een liefde uit het verleden. Dit zet niet alleen hun relatie op scherp maar zorgt ook voor een onthulling die Viola’s leven, zoals zij het kent, ondersteboven gooit. Ook al beseft ze dat familie niet altijd uit bloedverwanten hoeft te bestaan; toch gaat ze op zoek naar haar wortels. Dit brengt haar naar Oostenrijk en Ierland maar vooral dichterbij de mensen die haar dierbaar zijn: haar ouders, haar hilarische zus en natuurlijk Jochem. En uiteindelijk blijkt Viola niet de enige te zijn wiens ogen geopend worden. De bergen roepen. In het Iers en in het Duits. Ga je mee?

Meer info

Toegevoegd door: