• mijn waardering

Een echte feelgood! RECENSIE

Je maakt kennis met Elisa en Maddy, twee zusjes die tijdens hun jeugd heel erg verschillend zijn en niet heel veel met elkaar optrekken. Elisa overlijdt plotseling tijdens haar pubertijd. Binnen het gezin wordt hier nauwelijks over gesproken en Maddy en haar ouders verwerken dit verdriet individueel en op hun eigen manier.

Je volgt het huidige leven van Maddy, een jonge onzekere vrouw van 27 jaar die Frenkie, het ex-vriendje van haar zus, na jaren weer ontmoet. De schrijfstijl is vlot, vooral omdat de hoofdstukken afwisselend tussen Maddy en Elisa en heden en verleden geschreven zijn, waardoor het verhaal steeds een beetje completer wordt. Je ervaart dat de zusjes wel qua uiterlijk en interesses erg verschillend waren maar door hun opvoeding toch qua persoonlijkheid wel op elkaar lijken, heel onzeker en weinig zelfvertrouwen.

Door de oude dagboeken van Elisa die Maddy leest en Frenkie die haar bijpraat, wordt ze langzaam steeds verliefder op Frenkie, maar heeft dit wel een kans van slagen? Het verhaal is een echte feelgood maar toch vond ik het einde verrassend! Met een goed gevoel en glimlach heb ik het boek dicht geslagen.

Bij de boekpresentatie gaf de schrijfster aan dat Frenkie was gebaseerd op de voetballer Frenkie de Jong dus die zag ik geregeld in gedachten. De personen zijn goed uitgewerkt vooral het contrast tussen de familiebanden binnen het gezin van Frenkie versus het gezin van Elisa en Maddy. En eigenlijk hebben zowel Elisa als Maddy allebei, op hun eigen manier, geen goede band met hun ouders, binnen het gezin wordt over weinig onderwerpen gesproken, dat vond ik wel verdrietig om te lezen.

Ik vind de cover heel mooi, echt feelgood, zachte kleuren, zomers, een stel hand-in-hand op weg naar het strand. Na het lezen van de beschrijving op de achterzijde verwacht je eigenlijk dat de vrouw op de achtergrond op de kaft Elisa is. En deze kaft lijkt ook een beetje hetzelfde als de kaft van haar eerdere boek, Ik mis je, zodat het makkelijker te herkennen is als een boek van Gillian King. Ik heb al eerder de boeken Zwart-wit en Ik mis je gelezen van deze schrijfster, ik merk goed dat de boeken steeds beter worden.

Ik vergeet je niet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (21 stemmen)
 • Omschrijving:

  Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al veertien jaar niet meer.

  Op een dag loopt Maddy op een terras in de stad Frenkie tegen het lijf, het ex-vriendje van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Ze weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenkie is foute boel. Want wat is er destijds tussen hem en Elisa gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zo ongelooflijk sexy te doen, zodat ze daar niet meer helder over na kan denken?

Meer info