• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Chinese Takeaway met 5 ingrediënten RECENSIE

Ik had nog niet eerder gehoord of gelezen over Kwoklyn Wan maar de uitstraling van het kookboek en de titel Chinese Takeaway met 5 ingrediënten trok meteen mijn aandacht! Ik was dan ook dol enthousiast dat ik het boek mocht ontvangen!

Het boek begint met een overzichtelijke inhoudsopgave met alle recepten op een rijtje. Wat je ook direct opvalt, is dat de recepten staan gecategoriseerd (soepen, vlees, gevogelte enzovoorts). Het categoriseren van de recepten vind je naast de inhoudsopgave ook in het boek zelf terug. Na de inhoudsopgave vind je een korte inleiding geschreven door Kwoklyn Wan over het boek; een uitleg over de basis ingrediënten uit de voorraadkast zoals bijvoorbeeld de suiker en lichte sojasaus, en je vindt er ook tips en uitleg over de Chinese kooktechnieken.

Het merendeel van de recepten staan met een pagina grote afbeelding naast de tekst en uitleg van het recept. De afbeeldingen zien er heel aantrekkelijk uit en halen naar mijn mening de aandacht van de recepten zonder afbeelding weg, terwijl deze ook heel lekker zijn en wat aandacht verdienen!

Bij de recepten staan de ingrediënten die je nodig hebt links, onder elkaar van de pagina uitgelijnd. Ook wordt hier benoemd welke ingrediënten uit de voorraadkast komen en welke andere ingrediënten je verder nog nodig hebt, zoals bijvoorbeeld het vlees.

Naast de ingrediënten vind je een kleine samenvatting van Kwoklyn Wan over het gerecht, de totale bereidingstijd, tijd die je kwijt bent aan het koken zelf, het aantal personen of hapjes en natuurlijk het recept; dat stap voor stap word uitgelegd. Door het gebruik van een duidelijk leesbaar font/ lettertype is de schrijfstijl overzichtelijk en zijn de stappen goed te volgen. De moeilijkheidsgraad van de recepten liggen niet hoog, waardoor elke hobby-kok thuis met het kookboek aan de slag kan!

Het eerste recept dat ik mocht maken uit het kookboek was de kip & paddenstoelen op gestoomde rijst. Binnen 15 minuten had ik een heerlijk gerecht op tafel staan! Het tweede recept wat ik mocht maken waren de gemarineerde kipspiesjes; deze namen wat meer tijd in beslag i.v.m. het marineren van de kip. Volgens het recept moesten de kipspiesjes op 180 graden voor 40 min in de oven. Ik vond dit nogal aan de lange kant en heb er 30 minuten van gemaakt; maar helaas was de kip zo uitgedroogd dat het niet eetbaar meer was. Aan het begin van het boek staat een tabel met oven tempraturen; voor elektrische oven, omrekenen naar gasoven enzovoorts…. Maar dit was bij dit recept niet van toepassing. Is het een fout uit het boek? Ik denk het niet; want elke oven werkt net een beetje anders.

Ik geef het boek 5 van de 5 hartjes want het kookboek van Kwoklyn laat wel zien dat iedereen met maar liefst 5 ingrediënten een heerlijk Chinese Takeaway kan koken!

Chinese Takeaway met 5 ingrediënten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een Chinese maaltijd bereiden met slechts vijf ingrediënten? Ja, dat kan! Kwoklyn Wan laat met 'Chinese Takeaway in 5' zien dat de Chinese keuken niet altijd complex is met duizend-en-een sauzen, specerijen en andere smaakmakers. Het enige dat je nodig hebt uit de voorraadkast is zout, peper, suiker, sojasaus en olie. Ga aan de slag en ervaar het zelf. Van heerlijk geurende tofu-misosoep, dumplings met een vulling van kip, mosselen in zwartebonensaus of gebakken aubergine met miso en sesam. Trek in een snack? Maak eens knapperige wontons. Het enige wat je nodig hebt is: 1. garnalen, 2. varkensvlees, 3. lente-uitjes, 4. waterkastanjes en 5. wontonvellen. Zin in een lekkere hoofdmaaltijd zonder veel moeite? Neem 1. eiermie, 2. oestersaus, 3. biefstuk, 4. knoflook, 5. broccoli. Met de 80 recepten uit 'Chinese Takeaway in 5' breid je je repertoire ‘snel en makkelijk’ echt uit en tover je in een mum van tijd lekker en vers Chinees eten op tafel waar geen maaltijdbox tegen op kan. Of het nu om soep, voorgerechten, snacks of hoofdgerechten gaat, elk gerecht heeft slechts vijf ingrediënten nodig.

Meer info

Toegevoegd door: