• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Wedden dat ik blijf RECENSIE

Het boek gaat over twee zussen Hilde en Debby die samen vanuit de grote stad verhuizen naar een klein dorp. Hilde de oudste zus is getrouwd en heeft twee dochters. Haar man Pieter blijft nog in de grote stad werken. Hij reist veel heen en weer en blijft daar soms een paar nachten slapen. Debby (waar van uit het verhaal verteld wordt) koopt een boerderij die opgeknapt moet worden. Daar wil ze veel dieren gaan houden, waaronder Alpaca’s. Het gaat allemaal niet zo makkelijk als ze gedacht hadden. Met de dierenarts is er meteen een klik, maar dan komt opeens haar ex vriend van uit de stad langs.

Het boek leest makkelijk weg. Heeft korte hoofdstukken, waardoor je steeds denkt nog een hoofdstuk. Hierdoor is het wegleggen van het boek dan ook weer lastiger. Je wilt maar door blijven lezen. Het boek is in gemakkelijke taal geschreven.
 Het is natuurlijk een feelgood roman, waardoor je van tevoren al een beetje weet hoe het gaat aflopen. Maar door een paar onverwachte wendingen, wordt het toch nog spannend.

De karakters worden goed neergezet, ze groeien mooi mee in het verhaal. In het begin leer je ze goed kennen, waardoor je de groei goed merkt.
Ook leuk dat er kinderen in voor komen die ook echt een rol krijgen en ook duidelijke karakters hebben. Deze worden ook duidelijk neergezet en zijn niet zo standaard.

Kortom dit is weer een heerlijk boek van Marijke Vos. Duidelijk haar schrijfstijl. Hou je van feelgood, dan is dit boek echt een aanrader.  

Wedden dat ik blijf

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

  Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt: vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. Maar wat Debby nog het meest bezighoudt is die ontzettend leuke dierenarts…

Meer info

Toegevoegd door: